TIFF Unlimited – noua platformă românească de VoD

28 mai 2019   Tema săptămînii

Marea noutate pe care o propune ediția de majorat a Festivalului Internațional de Film Transilvania este TIFF Unlimited, un proiect de anvergură, menit să completeze lista inițiativelor îndrăznețe, propuse an de an de organizatori, pentru promovarea cinematografiei naționale și mondiale.

Platforma românească de VoD (video-on-demand), prin intermediul căreia cinefilii vor putea urmări filme oriunde, oricînd și de pe orice dispozitiv (calculator, TV sau smartphone), se va lansa oficial în cadrul ediției TIFF cu numărul 18, marcînd astfel un nou nivel de responsabilitate asumat de organizatori în promisiunea lor de a aduce filmele de TIFF în fața cît mai multor spectatori.

„Majoritatea filmelor europene, mai ales cele de artă, nu ajung în România, nu rulează în cinematografe și nu sînt lansate pe DVD. Astfel, cinefilii sînt privați de experiența vizionării unui conținut de calitate, lucru pe care TIFF Unlimited își propune să îl schimbe.“ (Dorina Oarga, Project Manager TIFF Unlimited).

Noua platformă online de video streaming TIFF Unlimited propune publicului filme premiate, filme de artă, filme de nișă, filme indie, filme experimentale și filme clasice. Invită utilizatorul la consumul unui conținut divers, atent curatoriat, cu secțiuni tematice, care includ atît filme din programul festivalului, cît și din portofoliul companiilor de distribuție de film din România. TIFF Unlimited face accesibile cu doar un click numeroase filme de gen, filme pentru întreaga familie și pentru toate gusturile.

Platforma se va lansa pe data de 6 iunie în cadrul festivalului și va fi disponibilă tot timpul anului, acce-sînd pagina web www.unlimited.tiff.ro. Costul unui abonament lunar este de doar 5 euro + TVA. Catalogul de filme va fi reînnoit în mod constant, cu o frecvență bilunară.

Printre titlurile care vor fi disponibile pe TIFF Unlimited se regăsesc producții precum Melancholia (r. Lars von Trier), The Skin I Live In (r. Pedro Almodóvar), Marshland (r. Alberto Rodríguez), United States of Love (r. Tomasz Wasilewski), The Tribe (r. Miroslav Slaboshpitsky), Belgica (r. Felix van Groeningen), A Separation (r. Asghar Farhadi), Holy Motors (r. Leos Carax), Nympho-maniac: vol. 1 și Nymphomaniac: vol. 2 (r. Lars von Trier), All -Those Sleep-less Nights (r. Michal Marczak), Rams (r. Grímur Hákonarson) și multe altele.

Foto: Chris Nemeș

Mai multe