Știați că...

11 noiembrie 2010   Tema săptămînii

● Tehnologia folosită pentru îmbunătăţirea fotoliilor rulante destinate persoanelor cu dizabilitate locomotorie a dus la dezvoltarea tehnologiei Segway, folosită în zilele noastre ca un mijloc de transport pentru orice tip de persoană. 

● Iniţial, mesajele text au fost inventate în tehnologia telefoniei pentru persoanele cu deficienţe de auz, iar acum sînt folosite zilnic.

● Ecranele mari, care sînt folosite atît pentru uz personal cît şi în zona publică, au fost utilizate iniţial pentru persoanele cu deficienţe de vedere. 

● În 1935, Fundaţia Americană pentru Orbi a publicat primul număr din Talking Book Bulletin. Acesta a fost începutul cărţilor audio pe care le ascultăm astăzi. 

● Alfabetul Braille, folosit de persoanele cu deficienţe de vedere, a fost inventat de Louis Braille, un francez nevăzător în vîrstă de numai 12 ani. 

● Prima maşină de scris a fost făcută în 1808 de Pellegrino Turri pentru prietena lui nevăzătoare, contesa Carolina Fantoni da Fivizzono. Azi, invenţia lui se regăseşte sub degetele noastre: tastatura computerului.

Mai multe