Reţelele de socializare şi divorţurile

2 septembrie 2015   Tema săptămînii

Oricît pare de contradictoriu, reţelele de socializare reprezintă „un factor-cheie invocat în procesele de divoţ“ – potrivit dailymail.co.uk.

Conform unui studiu comandat de o firmă de avocatură din Marea Britanie, există o creştere a motivelor de divorţ invocate de clienţii care au declarat că reţelele de socializare au jucat un rol important în destrămarea relaţiei de cuplu. Conform aceluiaşi articol, unul dintre managerii firmei de avocatură a declarat că, dacă acum cinci ani Facebook-ul era un argument rar invocat în procesul de divorţ, în prezent fotografiile sau mesajele descoperite pe conturile partenerilor au devenit „o rutină în divorţuri“. 

Conform unui alt studiu realizat de compania Censuswide, un sfert din totalul persoanelor chestionate au declarat că cel puţin o dată pe săptămînă existau certuri în familie cauzate de descoperirea mesajelor de pe Facebook, mesaje către foşti parteneri sau postarea unor fotografii considerate a fi „nepotrivite“. Aproape 14% din respondenţi au declarat că monitorizează conturile online ale partenerilor de cuplu pentru a descoperi dovezi ale infidelităţii.

Mai multe