Politicienii despre toleranță

15 februarie 2017   Tema săptămînii

● Klaus Iohannis: „Orice încercare de a împinge echilibrul într-o parte sau într-alta nu rezultă decît într-o mulțime de perdanți. De obicei pierd toți. Dacă pacea socială în țară se rupe nu există nici un cîștigător, există numai perdanți. Din acest motiv am spus că este foarte importat să fim toleranți. A fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău. A fi tolerant înseamnă a accepta conștient că sînt alții cu alte păreri, alte opinii.“ (HotNews, 9 noiembrie 2016)

● Liviu Dragnea: „Eu sînt un om tradiționalist. Dacă pentru asta pot fi considerat fanatic religios, sînt un fanatic religios. Sînt creștin-ortodox și eu văd familia formată dintr-un bărbat și o femeie și, cînd vrea Dumnezeu, și cu copii.“ (HotNews, declarație din 21 octombrie 2016)

● Gabriela Firea: „Am toleranţă zero faţă de indisciplină, am toleranţă zero la tupeu faţă de cetăţeni, am toleranţă zero faţă de şmecherii din anumite instituţii, cărora nu li s-a mişcat un fir de păr ani de zile şi cred că pot să continue în acest fel.“ (Mediafax, 7 ia­nua­rie 2017)

● Călin Popescu Tăriceanu: „Eu cred că Parlamentul în ultima vreme nu a arătat toleranță față de cei care au fost acuzați de fapte de corupție. În situația de care vorbim astăzi, în ceea ce-l privește pe senatorul Vosganian, urmărirea penală nu era cerută pentru fapte de corupție.“ (Agerpres, 12 februarie 2015)

● Victor Ponta: „Toleranța noastră față de corupție va fi zero.“ (HotNews, 8 decembrie 2014)

● Ion Iliescu: „Cred că a sosit vremea să manifestăm toleranță zero față de corupția în politică.“ (Adevărul, 16 septembrie 2004)

Mai multe