De la cititorii dilematici

2 aprilie 2014   Tema săptămînii

Aceste comentarii au fost postate la articolul „O dată pentru totdeauna“ de Andrei Pleşu, publicat pe adevărul.ro şi preluat pe dilemaveche.ro.

Doar indiferenţa ucide

Maestre, n-are nici un rost să răspundeţi unor calomnii abjecte care nu au nici o minimă argumentaţie bazată pe probe, întrucît ar însemna să îi băgaţi în seamă şi să vă implicaţi într-o luptă inegală. Lupta cu prostia, cu mahalagismul, cu răutatea cuvintelor provocatoare poate face rău dacă dăm importanţă acestor indivizi. Ei trăiesc din aceste scandaluri şi cresc în importanţă numai dacă le răspundem, maestre. Mie personal mi se pare mult mai de efect nebăgarea lor în seamă. Dacă ne comportăm ca şi cum nu ar exista, într-o bună zi chiar vor dispărea, ucişi de indiferenţa noastră. 

adăugat de Crăciun Lili la data de 18 martie 2014

Mitocănia se poate exorciza?

Domnule Andrei Pleşu,

Vă rog să găsiţi o modalitate de a exorciza mitocănia din individ şi ţara va fi recunoscătoare (ceva rapid... gen slujbă bisericească!).

Eu sînt primul care mă voi supune la un astfel de tratament deoarece cîteodată (rar de tot) iese mitocanul din mine şi nu mă simt prea bine după, dar cînd mă uit la tv parcă îmi vine să-i las pe mulţi alţii înaintea mea. 

Nu e bine deoarece s-ar putea să nu mai apuc... (şi am numai 60 de ani). 

adăugat de Gheorghiu Vasile la data de 18 martie 2014

Merită?

Domnule Andrei Pleşu,

cu respect îmi permit să vă întreb: faţă de cine simţiţi dvs. nevoia să vă justificaţi? faţă de cei ce vă înfierează? oricum nu sînt în stare să simtă şi să gîndească ceva. tocmai din această cauză au şi acel comportament. vorba unui proverb englezesc: porcului poţi să-i cînţi la ureche şi muzică simfonică, că el tot grohăie.

Îmi cer anticipat scuze pentru eventualele mele greşeli de gramatică. cu ajutorul unor oameni ca dvs. mai încerc şi eu să mă luminez, atît cît sînt în stare.

Cu respect, Cornel Sain 

adăugat de Sain Cornel la data de 17 martie 2014 

Eu nu am nevoie de justificările dvs.

„Cine e fără păcat, să arunce prima piatră“, spune un proverb. Am trăit şi eu în epoca aia şi, deşi eram mai mică şi mai neînsemnată, ştiu foarte bine că nu se putea evita contactul cu partidul şi cu securitatea.

Tatăl meu a fost luat la întrebări numai pentru că, în stradă fiind, i-a dat indicaţii rutiere unui turist străin: „cine era? de unde-l cunoşti? de cînd îl cunoşti?“

Ceea ce mă întreb mereu e: de ce, domnule Pleşu, vă încăpăţînaţi să rămîneţi în ţara aia? Pentru cei 500 de manifestanţi în favoarea dvs.? În favoarea lui Becali ar fi mai mulţi, pentru că proştii ne bat mereu, au mintea mai odihnită.

Deci, de ce?! 

adăugat de Mădălina Caraveteanu la data de 17 martie 2014

Mai multe