„De ce stau acolo ca proștii?“

18 aprilie 2017   Tema săptămînii

În urmă cu o lună, pe site-ul Adevărul a apărut un interviu în care Cătălin Rădulescu, deputat PSD, a declarat că protestatarii din Piața Victoriei ar trebui alungați cu tunuri de apă. „De ce stau acolo ca proștii? N-au treabă? N-au serviciu? N-au copii?“ Plusînd, Cătălin Rădulescu a amenințat că și-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluție și că este pregătit să o folosească din nou.

Peste cîteva zile, Poliția s-a autosesizat, iar procurorii Parchetului General au început urmărirea penală pentru tulburarea liniștii publice în urma declarațiilor. Deputatul și-a justificat mai apoi de­cla­rațiile spunînd că a vrut doar să își bată joc de jurnaliști. „Nu e nici o armă în dotare, decît de vînătoare, mîine o să spun că am o bombă atomică, ca să îi prostesc iarăși pe anumiți jurnaliști, ca să meargă să vadă. Poate am vreo bombă atomică acasă. Tocmai Poliția s-a dus și a căutat acolo și a văzut că nu e nimic din ce s-a spus, e o nebunie la cap, dar e frumos că jur­na­liștii mai pică și în plase de genul ăsta“, a mai spus, adăugînd că „pot să spun ce vreau eu, important e care e realitatea“.

Pe 20 martie, Cătălin Rădulescu s-a autosuspendat din PSD, din cauza „scandalului mediatic și a presiunilor mediatice“ provo­cate de declaraţiile sale, afirmînd, în continuare, că a fost înţeles greșit.

La începutul lunii aprilie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis însă suspendarea pentru șase luni din partid. Liviu Dragnea, președintele partidului, a declarat că „a încercat să se autosuspende, nu i-a ieşit. O să propun eu autosuspendarea lui“. (S. G.)

Mai multe