Creaturile copiilor

24 decembrie 2013   Tema săptămînii

I-am întrebat pe cîţiva copii de la Şcola Gimnazială „I.H. Rădulescu“ din Bucureşti, care le sînt creaturile preferate din cărţi, filme, jocuri sau... de oriunde. Urmează o selecţie a răspunsurilor, unele semnate, altele anonime  – răspunsuri pentru care îi mulţumim doamnei profesoare Monica Petrescu. (I. P.)

● Dintre toate personajele fioroase, unul singur mi-a rămas şi acum în minte: este vorba despre gaura neagră din Poveste fără sfîrşit de Michael Ende, acel personaj misterios pe care autorul îl numeşte cînd „nimic“, cînd „umbra neagră fără margini“, care lua forme ciudate, cel mai adesea de lup. Această gaură neagră mi-a marcat viaţa pentru o bună perioadă de timp de la terminarea cărţii şi vă spun de ce: ei bine, este una să vorbim despre zmei şi vampiri ucigaşi, care zboară, sau despre păienjeni şi balauri uriaşi, şi alta este să ne imaginăm un hău negru infinit, care înghite tot universul... (Maria Denise Ardelean, clasa a VI-a)

● În acea carte (Eragon) era vorba despre un băiat şi dragonul său. Din descrierea cărţii, dragonul părea foarte interesant. Era mic cît un ou şi, cu fiecare zi care trecea, se mărea, ajungînd imens. Numele dragonului era de o frumuseţe rară – Saphira. (...) După părerea mea, dragonii sînt animale foarte neobişnuite, dar care fac ca orice poveste să pară mai realistă. (Flavia Crăciun, clasa a IV-a)  

● Darth Vader este personajul meu preferat din Războiul stelelor. Cel mai mult la el îmi plac costumul şi vocea. Numele Darth Vader l-a primit după ce a fost împins spre partea răului. (anonim)

● Vampirii şi monştrii sînt nişte personaje ale răului, şi de aceea nu-mi plac. Eu o să descriu un animal fantastic, întîlnit într-o carte cu poveşti. Acest animal are un gît foarte lung şi gros, ca de girafă. Capul său mare este de leu, un leu mare şi fioros. Corpul lui este însă ca de zebră, cu nişte dungi mari. Coada este un şarpe, care sîsîie neîncetat, iar picioarele sînt de şopîrlă. Fiinţa aceasta se numeşte eleugirafuszebrusşopîrlusşarpelus. El i-a ajutat pe mulţi voinici să răpună zmei, căci era foarte puternic. Pe scurt, el a fost de ajutor tuturor şi mai trăieşte şi azi, poate, dar nimeni nu l-a mai văzut de pe vremea cînd au dispărut Feţii-Frumoşi şi balaurii... (Maria Bărbulescu, clasa a VI-a).

● Logan este personajul principal din jocul Call of the Duty Ghost. Într-o zi, toată viaţa lui s-a schimbat, venind dintr-o excursie cu tatăl şi fratele său. O cometă a căzut pe planetă, reuşind să-i salveze pe tatăl şi pe fratele său. După 18 ani, tatăl său devine comandantul Ghost. El vrea să schimbe lumea, s-o facă la fel cum era înainte sau chiar mai bună. Dar puterea îl va controla şi se va distruge pe el însuşi. (anonim)

● Dragonul Smaug din cartea Hobbitul de J.R.R. Tolkien este un dragon cu solzii roşu-aurii, care pot fi străpunşi doar de o singură armă. Îmi place că Tolkien a creat un dragon ca cei din basme, lacomi după aur şi care îşi păzesc comoara toată viaţa. Solzii lui de culoare roşu-aurii emană lumină. Smaug este întruchiparea răului şi a cruzimii. Demonstrează asta în carte, vrînd să distrugă un oraş întreg doar pentru a le aduce suferinţă personajelor pozitive. Smaug nu este invincibil, deşi aşa pare. El este ucis, iar comoara pe care o păzeşte este recuperată de pitici. (Andreea Catrina)

Mai multe