Britanicii, cei mai cîrcotași oameni din Europa

18 octombrie 2017   Tema săptămînii

Într-un articol din Dailymail.co.uk, negru pe alb, rezultatul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Cambridge: britanicii sînt cei mai cîrcotași oameni din lume. Bazat pe intervievarea a 20.000 de oameni de pe continent studiul relevă faptul că, „în ciuda celor 15 ani de o continuă creștere economică și a unui nivel de satisfacție a vieții crescut“, britanicii sînt cei mai nemulțumiți. Guvernul, autoritățile locale, poliția – nimic nu le surîde.

Conform dr. Louisa Corrado, cea care a condus cercetarea, încrederea în societatea în care trăiești este foarte importantă. „Țările care au înregistrat cel mai mare punctaj la capitolul mulțumirii au avut, de asemenea, cel mai mare punctaj și în ceea ce privește nivelul de încredere în guvern, legi, dar și încrederea în cel de lîngă tine. În Marea Britanie se înregistrează un nivel din ce în ce mai scăzut în guvern, poliție și în societate, în general – ceea ce poate explica și nivelul de fericire care a scăzut foarte mult.“

Cercetarea mai punctează și faptul că banii nu aduc fericirea, ci prietenii, familia, o slujbă bună, încrederea în cei de lîngă noi. Pe scara fericirii, danezii s-au situat cel mai sus, pe o scară de pînă la 10, situîndu-se la 8,3. Urmează finlandezii, irlandezii, suedezii și olandezii. Britanicii s-au situat pe locul 9, aproape de Franța, Germania și Italia.

În plus, o altă concluzie a raportului a arătat că femeile sînt mai mulțumite de viață decît bărbații.

Mai multe