Vechea dilemă - purtăm rochii elegante lungi la evenimente speciale sau nu?

13 august 2024   Societate

Rochia lungă a fost dintotdeauna apreciată; să fie vorba despre faptul că lungimea sa atrăgea atenția? Poate și pentru că, datorită acestui fapt, orice tip de croi sau model ieșea mai bine în evidență. Cert este că, de-a lungul anilor, rochia lungă a rămas un etalon al eleganței. Astăzi, acest tip de rochie face în continuare parte din palmaresul celor care își propun să impresioneze când sunt la un eveniment.

Desigur că, omul poartă haina și nu invers, motiv pentru care atunci când alegem un anumit tip de rochie întrebarea nu ar trebui să se rezume la dresscode. O rochie lunga de seara superba trebuie să fie, mai întâi de toate, potrivită 100% doamnei sau domnișoarei.

Să dăm viață acelui clișeu conform căreia trebuie să te simți bine în pielea ta și cu ce porți

Cu siguranță toată lumea știe despre acest sfat clasic și general valabil, care spune că trebuie să te simți bine cu ceea ce ești, cum arăți și cu ce porți. Rochiile lungi sunt potrivite pentru orice moment al zilei și orice tip de eveniment, însă mai mult decât atât contează, de fapt, cum potrivim croiul și modelul.

Din miile de rochii elegante lungi alegem doar ceea ce este cât de cât recomandat, ținând cont de: tipul de siluetă, vârsta sau chiar și înălțimea. Rochiile lungi nu te fac să pari mai mică de înălțime, aviz celor care se bucură de cel mult 160 cm. Rochiile lungi nu sunt prea mult pentru un eveniment de zi, dacă sunt realizate din material fluid, nu au croi sofisticat și au un design cât se poate de simplu. La fel de bine cum o rochie lungă este perfectă pentru un eveniment ce are loc seara, dar în acest caz este de preferat să fie accesorizată, să fie strălucitoare - poate chiar la propriu.

Așadar, să răspundem vechii dileme, purtăm rochii elegante lungi la evenimente speciale sau nu? Da, dar trebuie să facem alegerile potrivite. Ceea ce ar putea fi vorba despre o sesiune de shopping de la DY Fashion.

Trenduri în materie de rochii pentru nunțile și alte evenimente speciale în 2024

Dacă vă pregătiți să participați la un eveniment formal sau sofisticat, la o petrecere de gală spre exemplu, în lipsa unui dresscode menționat, clar o rochie lungă este alegerea. Ar trebui să fie aleasă una rafinată și la fel de sofisticată ca și ocazia. Pot fi alese imprimeurile mai discrete, culorile nu foarte îndrăznețe, rochiile realizate din materiale fine și fluide. De evitat orice este exagerat, de preferat un crepeu, inserții de paiete sau dantelă, de evitat: rochiile prea strâmte sau cele prea transparente.

În cazul în care ați spus da participării la un eveniment mai puțin formal, spre exemplu o cină festivă, cocktail party, rochia lungă rămâne o alegere optimă, însă de preferat să fie una mai colorată și mai lejeră față de cazul expus mai sus. Sunt în trend rochiile cu print floral, cele cu print geometric de asemenea, vaporoase și răcoritoare, cât mai confortabile. Sunt de evitat rochiile prea încărcate din punct de vedere al designului.

Nu în cele din urmă, fiind vorba despre evenimente informale, nu stați departe de rochiile lungi. Fie vorba despre un brunch sau un eveniment cu prietenii, stilul casual poate fi reprezentat la fel de bine de o rochie lungă. De preferat să fie vorba despre una cu print vesel, din materiale ușoare, croiuri simple și comode. De evitat cele care expun prea mult, au spatele gol spre exemplu, excepție poate dacă este un garden party.

Astfel de rochii pot fi comandate de la dyfashion.ro.

Mai multe