to bring/throw up food după produse tradiţionale româneşti din Mărginimea Sibiului

20 iunie 2012   Societate

Sîmbătă, nici o aventură. Verdeaţă din Şulea. Fasole verde din Şulea. Tarhon din Şulea. Dovlecei din Şulea. Roşii din Şulea. Sîni de gospodină din Şulea. Ţărancă cu talgere din Şulea. Fermoare din Şulea. Bărbat în şort cu şoricar din Şulea. Brocoli din Şulea. Ardei gras din Şulea. Cireşe din Şulea 8 lei. Vişine din Şulea 7 lei. Salată verde din Şulea. Ardei iute din Şulea. Niscaiva caise din Şulea.

Şi aveam acasă curcan de la omul meu de încredere din Vîlcea. Şi visam un uăc. Şi m-am dus la brînzet tradiţional din Mărginimea Sibiului, de unde luam în fiecare săptămînă, de şase luni încoace, şi am luat brînză frămîntată. Şi am ajuns acasă cu brînza frămîntată din Mărginimea Sibiului şi am mîncat cu poftă şi după două ore familia mi-a fost otrăvită. A vomitat tot. Ore de rău, de rău, de rău. Să moară sibienii lui peşte prăjit! M-am săturat de buticurile de mîncare tradiţională. Nu mai vreau să aud de tradiţie, de frămîntare, de brînză. Uă! Uă! Uă! Nu cred în tradiţie, cred că toţi sînt şmecheri, că labele lor murdare şi mari ne otrăvesc, că metodele lor tradiţionale sînt nişte prostii, nişte trenduri, nişte cretinătăţi care scumpesc preţurile artificial. Atenţie la roşiile de acum! Nu-s adevărate! La bunică-mea roşia se făcea în jumătatea lui iulie, în august, ce  mai. Nu mîncaţi roşii de astea, bă, că sînt pline de chimicale! Nu mai luaţi de la tradiţionalii sibieni, ne otrăvesc! Ne otrăvesc. În timp ce scriu m-am umplut de bube, pe faţă. Dezgustător arăt!

Mai multe