Supă groasă de ţipar galben prăjit
Fierbeţi într-un court-bouillon (zeamă de supă limpede, cu vin, mirodenii şi legume) două livre de anghile galbene. Despicaţi-le apoi pe lungime, de la cap la coadă, în trei fîşii prelungi, pe care le tăiaţi în bucăţi lungi de un deget.
Încingeţi patru uncii de grăsime şi prăjiţi bucăţile de anghilă cu puţină ceapă şi ghimbir tocate. Amestecaţi vreme de cinci minute. Adăugaţi apoi două uncii de vin galben de orez, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă lent cîteva momente. Stingeţi cu un bol de supă de pui şi cu două uncii de sos de soia, şi acoperiţi din nou vasul. Adăugaţi o priză de zahăr şi îngroşaţi supa cu o bucată de amidon de fasole. Amestecaţi din nou. Înainte să luaţi supa de pe foc, asiguraţi-vă că anghilele sînt bine făcute: carnea trebuie să fie moale cînd o apăsaţi cu degetul. Săraţi, după gust. Turnaţi totul într-o supieră, stropiţi cu o linguriţă de ulei de susan şi presăraţi deasupra un vîrf de linguriţă de cardamom pisat.
Semnul „huo“, de la sfîrşitul titlului, poate însemna, în funcţie de tonalitate – huó sau huò, „cald“/„moale“ (ca supa groasă din reţetă) sau „a amesteca“ (tot ca în supa din reţetă). Nu putem da greş cu nici una dintre variante.