Plimbăvara. Meniuri de 15 lei/zi

28 februarie 2017   Societate

Religioșii au intrat în Postul Paștilor, atei și religioși preferă să creadă că a venit primăvara. Și vă spun sincer, veți citi o compunere de copil de clasa a III a. Pentru că bucuria mea este sinceră, iar cea a mîncării și mai mare. O brînză proaspătă cu ceapă? Oh, inima mea, de cînd aștept. Și cu o pîine pe vatră, și un vin alb de Babadag! Atît îmi trebuie. A încolțit verdele. Ne vedem de urzici, spanac, ștevie, ceapă verde, salată și, după ele, vin fascinant toate cîte sînt gustoase. Uite, de bame mi-e dor, dar bamele vin prin mai-iunie. Cine toată iarna a gustat toate cîte le-am spus mai devreme a pierdut voluptatea. De fapt, cine sînt eu să judec? Nimeni n-a pierdut. De acum încolo e vremea verziturilor. Primăvara-verde, verde-primăvara. Se leagă. Iarna-conserve, conserve-iarna. Asta e logica naturii și-n ea trăim. Acum este timpul Vremii. Să n-o mai batem în cap. Nu-i meniu de post, dar e de primavera. ZIUA ÎNTÎI: Bagă-te la o brînză proaspătă cu ceapă și pîine. Luptă-te cu urzica și aruncă și un ciob de ou prăjit deasupra. ZIUA A DOUA: Dă la pește, ia o sărăcie de crap și prăjește-l în ulei. Sparge un usturoi verde și nu-l răguși în apă, ci-n iaurt. ZIUA A TREIA: Ia o salată verde și plonjeaz-o în afumătură, oho, ciorba de salată. ZIUA A PATRA: nu uita de preabunul spanac. Dă-l în Paști tot cu usturoi și un ou prăjit. Ah, inima mea! ZIUA A CINCEA: Ridichi cu pîine pe vatră, ce cusur să aibă? Sarea nu lipsește, vine țanțoșă. ZIUA A ȘASEA: Ștevie de poți duce, rupe fălcile cu acreala ei de fiară. Dar merită, înmoai-o tot cu pîine pe vatră. ZIUA A ȘAPTEA: Fă un tort de morcovi noi, da, yammy. Două persoane, 15 lei pe zi. Cum sună, plus 15 lei benzina? Că-i de luat totul dintr-o piață adevărată, nu din supermarket, da? A venit plimbăvara.

Mai multe