Mituri și realități despre relația femeilor cu jocurile de noroc

22 octombrie 2024   Societate

Primele cazinouri terestre au apărut într-o perioadă în care bărbații erau figurile dominante în societate, având parte de educație și implicit fiind cei care, în mod tradițional, asigurau și gestionau partea financiară a familiei.

Procesul de emancipare a femeilor avea să fie accelerat în secolul al XX-lea, pe măsură de discriminarea de gen începea să fie eliminată în special în statele democratice.

Totuși, drepturile și libertățile pentru femei, chiar și când au devenit garantate de legislație, au avut nevoie de mult timp pentru a fi cu adevărat aplicate integral, căci constrângerile sociale au cântărit mult pentru generațiile anterioare. Subiectul nu este încă tranșat complet, încă există o slabă reprezentare a femeilor în funcțiile de stat și în general în mediul profesional. Situația diferă de la o țară la alta, România ocupând prima poziție în UE în privința femeilor în roluri de conducere.

Revenind la cazinouri, evident că acestea erau un fel de cluburi pentru bărbați. Jucătorii de gen masculin aveau exclusivitate sau cel puțin dominau categoric. Din simple însoțitoare sau prestatoare ale unor spectacole de divertisment pentru publicul reprezentat de bărbați, femeile au ajuns să fie văzute așa cum este normal: ca orice ființe umane care se pot distra oricând doresc în orice cazinou terestru.

Astăzi, în Las Vegas spre exemplu, poți vedea frecvent la sloturi și chiar la mesele de cazinou numeroase femei singure, femei care vin ca parte a unui cuplu sau în cadrul unor grupuri de prietene.

Mit ușor de demontat: jocurile de noroc nu sunt pentru femei

Mentalitatea potrivit căreia jocurile de noroc sunt destinate bărbaților este considerată una învechită. Femeile pot fi pasionate de activități de gambling și se descurcă cel puțin la fel de bine precum bărbații, dacă doresc să își îndrepte atenția spre astfel de resurse de divertisment. De altfel, cele mai multe jocuri de cazinou au o componentă socială puternică, iar femeile se descurcă foarte bine să comunice.

Femeile sunt cheltuitoare - un alt mit foarte cunoscut

Există în societate o imagine a femeii moderne care adoră shopping-ul - cumpărăturile de produse de modă, bijuteriile și alte bunuri care pot să fie încadrate la partea de dorințe, nu atât de mult la cea de nevoi. O astfel de idee este relativă.

Achizițiile de acest gen sunt tentante pentru femei, căci reprezintă o formă de răsfăț și ajută la formarea unei imagini plăcute. Să nu uităm o realitate socială demnă de subliniat: femeile sunt "responsabile" pentru frumusețe, deci implicit sunt presate să fie atente la acest capitol.

La jocuri de noroc, femeile se pot concentra însă foarte puternic, sunt corecte și se lasă mai puțin duse de val decât bărbații, cheltuind chibzuit bugetele alocate pentru jocuri de noroc, planificând următoarele mișcări și analizând atent perspectivele. De altfel, cazurile de comportament nociv în cazinouri sunt foarte rare în cazul femeilor, care prezintă aparent un risc de adicție mult mai scăzut.

Abilitățile genului feminin la jocurile de cazinou

După cum se știe, unele jocuri de noroc presupun nu doar inspirație de moment, ci și abilități, experiență, talent. Cel mai bun exemplu este pokerul, unde în ultima perioadă se pot observa tot mai multe jucătoare profesioniste cu un palmares de invidiat în cazul turneelor de specialitate.

De asemenea, de astfel de avantaje se poate profita și la blackjack, baccarat și ruletă, unde este nevoie cel puțin de o gândire strategică, de răbdare și atitudine calmă, foarte echilibrată.

Femeile pot avea astfel atuuri importante în practicarea jocurilor de noroc, fapt care nu este contrazis în general de bărbații care au înfruntat adversari de gen feminin în cluburi de poker sau la jocuri de masă din cazinouri.

Jocurile de noroc online - oportunitate pentru distracție mai ales în cazul femeilor

Sloturi online și jocuri de live cazino - iată unele dintre cele mai noi oferte de gambling, cu acces foarte simplu pe internet. Din aceeași categorie fac parte desigur și alte jocuri de noroc precum bingo, poker, pariuri sportive. Adesea sunt disponibile extra beneficii, de la pachetul de bun venit și până la forme de fidelizare precum bonus aniversar Superbet, cadoul acordat de acest operator unui client cu ocazia zilei de naștere.

Pe platformele de online casino și pariuri online, femeile își pot explora liber pasiunea, exact ca bărbații. Realitatea este că, în mediul offline, cel puțin în România, multe femei preferă să se afișeze în săli de jocuri, cazinouri online și alte locații de profil. Încă există acele constrângeri sociale, greu de eliminat complet.

Partea bună este că, online, totul este personal, intim, departe de privirile publice. Fiecare decide ce, cât și cum comunică despre hobby-urile pe care le împărtășește. Femeile pot urmări alți jucători online și, mai departe, pot ajunge chiar să inspire alte persoane - femei și bărbați - în calitate de influenceri, povestind despre sesiunile lor sau / și transmițând live jocuri la cazinou pe internet.

Platformele cu păcănele online și alte astfel de jocuri de cazinou acționează responsabil, asigurând mereu respectarea drepturilor jucătorilor, fără a conta genul sau alte particularități ale acestora. O astfel de politică este aplicată de operatori inclusiv în mediul offline.

Mai multe