Mihnea Ciupea Consilier, Păpăuţi

22 iulie 2010   Societate

Braşovenii s-au impus prin dubla lui Marinescu (34, 62). Pentru învinşi a punctat Mate Joszef (81). Este vorba de meciul de baraj pentru Liga 3 dintre SCM Braşov şi CSF Zagon Păpăuţi. De ce a pierdut Păpăuţi calificarea?

Păi, antrenorul a făcut discreţionar această echipă de fotbal. Sînt mai mulţi băieţi din Zagon decît din Păpăuţi. Dacă Zagonul a dat un centru administrativ, noi, cei din Păpăuţi, avem mai mulţi oameni capabili la capitolul întrecere sportivă. Adevărat însă că nu ne prea arde nouă de nimic. Aici, la ţară, nu prea ai condiţie fizică adevărată, e vorba de munca la cîmp, aceasta nu solicită aceiaşi muşchi cu cei pentru sport. Inteligenţa jocului, aşa cum am văzut-o în echipa Spaniei, nu o poţi cere unor păpăuţani care nu au timp să joace fotbal decît cînd joacă fotbal.
Nu poţi aşa. Acest imediat nu funcţionează. Nu poate să meargă la infinit. Nici pregătire fizică, nici muncă cu balonul, nici performanţă. Ca învăţător, cred că e imposibil. Lasă antrenamentului rolul lui. Lasă vieţii cursul ei. Aşa că Păpăuţi a pierdut pentru că nu a avut un moment de prisos, cu care să pregătească adevărata întrecere. Şi aşa, din nefericire, este şi pe ansamblul comunei. Cum să faci fonduri europene pe loc, dacă tu nu le aduci spre tine prin diverse metode de aducere, pregătirile de hîrtii, munca de consiliere, scopul corect al demersului tău. De aceea nu avem drumuri, gaze, apă ca lumea. Trăim la Păpăuţi, dar cum de o facem la întîmplare?

Mai multe