Limbi de porc afumate
Opăriţi cîteva limbi de porc, pentru a le putea curăţa mai uşor de pieliţă. Puneţi-le apoi în apă rece; la urmă, fierbeţi-le într-o supă de legume dreasă cu soia, sare, vin galben şi o priză de zahăr. Aşterneţi fundul unui cazan cu surcele de brad, peste care presăraţi trei uncii de zahăr brun din trestie, o uncie de ierburi aromatice şi un pic de fenicul; aprindeţi focul.
Puneţi limbile fierte pe un grătar aşezat deasupra cazanului şi acoperiţi cu un capac, avînd grijă să nu sufocaţi focul. Lăsaţi limbile la afumat, pînă cînd focul se stinge de la sine şi fumul se risipeşte. Tăiaţi-le felii şi stropiţi-le cu ulei de susan şi cu soia.
Cuvîntul chinezesc pentru „limbă“ este she tou. Reţeta însă foloseşte strania sintagmă men qiang/„puşca porţii“, invocînd neaşteptat puterea de foc a limbii.