Cu ochii-n 3,14

EXISTĂ REȚETE PENTRU A GĂSI UN VERDE VIBRANT ÎN MIȘCARE, DE VREME CE NEPOATA SPIRITUALĂ ȘI-A RECĂPĂTAT VEDEREA

 După ce Starbucks și-a făcut un renume pentru cafelele lungi și puternic însiropate, mai nou, compania a încercat să propună o alternativă mai „sănătoasă”. Astfel că Starbucks a introdus în meniu un nou tip de specialitate: cafea cu ulei de măsline. Pe cît de salutată a fost ideea înainte de a pune în vînzare cafelele cu ulei de măsline, pe atît de descurajată a fost ulterior de degustătorii entuziasmați care au sfîrșit-o nefericit la toaleta cafenelei. Există și rețete binevoitoare în viață care chiar nu funcționează, rămîn tot toxice, cum s-ar zice. (I. M.)

 Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, s-a întîlnit cu mai-marii companiilor americane de IT pentru a găsi cele mai bune soluții de reglementare a  Inteligenței Artificiale. Se știe că avîntul din ultima vreme în acest domeniu aduce cu sine o mulțime de probleme. Întrebarea e dacă aceste probleme legate de Inteligența Artificială se pot rezolva înaintea celor care privesc dezvoltarea inteligenței naturale. (A. M.)

 Un ecologist de 36 de ani din Florida își cultivă, în grădină, propria hîrtie igienică. Robin Greenfield a găsit planta perfectă, cu frunze mari și cărnoase, pe care o recomandă tuturor celor care sînt preocupați de soarta planetei și, în plus, vor să facă economii. Mai mult, chiar a pornit, la finalul lunii aprilie, un „tur al hîrtiei igienice” în cele mai importante orașe din zonă, pentru a populariza acest mod vechi și totodată nou de a folosi baia. Este gata să-i convingă pe oameni de utilitatea frunzelor moi, de un verde vibrant. Acestea nu pot fi aruncate în toaletă, dar se pot duce la gunoi sau chiar îngropa în grădină. El spune că, în SUA, o persoană petrece nu mai puțin de două luni din anii săi activi de muncă doar pentru a plăti hîrtia igienică pe care o consumă. În medie, 150 de role pe an. (A. A. D.)

 Un tînăr de 20 de ani s-a urcat miercuri în cabina de conducere a unei locomotive CFR din stația Medgidia, a ridicat și conectat pantograful și a pus-o în mișcare. Locomotiva a talonat două aparate de cale, a ajuns pe o altă linie și s-a oprit. Cum ar veni, băiatul a vrut să dea o tură cu o locomotivă. (A. M. S.)

 Aflînd că topul celor mai bogați oameni din lume i-a desemnat pe Bernard Arnault (LVMH – Dior, Fendi, Louis Vuitton, Givenchy), ca fiind cel mai bogat bărbat, și pe Françoise Bettencourt Meyers (L’Oréal), cea mai bogată femeie, mi-am spus că omenirea nu și-a pierdut întru totul uzul rațiunii, de vreme ce preferăm să dăm bani pe lucrurile cu adevărat importante în viață: parfumuri, cosmetice, hăinuțe. (S. G.)

 Aflăm de pe site-ul shtiu.ro că părintele Arsenie Boca s-ar fi întîlnit cu Nicolae Ceaușescu înainte de Revoluție. „Prin anii ’80, părintele Arsenie a fost dus și la Ceaușescu, care l-a întrebat: «Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce știi, cînd am să mor?». Și Arsenie i-a spus: «Într-o zi de mare sărbătoare veți fi omorîți amîndoi». Ceaușeștii nu au crezut şi i-au spus maiorului care-l adusese pe preot să-l ia din fața lor și să nu-l mai vadă niciodată” – ar fi povestit Zoe Dăian, nepoata părintelui Boca. Potrivit unei alte relatări, cel puțin la fel de plauzibile, întrebat de Ceaușescu: „Popo, cînd am să mor?”, părintele Arsenie, care nu mai auzea așa de bine, s-ar fi burzuluit și i-ar fi spus: „Popou ești tu!”. (M. P.)

 Săptămîna trecută, pe versiunea franțuzească a contului de Twitter al Papei Francisc a fost postat un mesaj care a stîrnit ilaritatea unora, confuzia altora, ba chiar îngrijorarea că cineva a piratat contul Sanctității Sale. Mesajul Papei îi îndemna pe cei care nu au timp să se roage, dar vor să o facă, să apeleze la „les jaculatoires” pentru a rămîne în contact cu Dumnezeu. Aceste „jaculatoires” (de la latinescul jaculor, adică a arunca ceva spre o anumită țintă) sînt o practică spirituală mai veche, uitată pînă recent, prin care scurte rugăciuni sînt repetate des. Recentul francez, cu creierii lui hipersexualizați, a înțeles altceva și de aici stupefacții, amuzamente de galerie, ridicări de sprînceană. Semn că recentul francez nu e cu nimic diferit de recentul român. În privința asta, sîntem perfect europeni. Bravo! (S. V.)

 O femeie care a rămas nevăzătoare la vîrsta de 11 ani și-a recăpătat vederea în urma unui accident domestic în care a căzut și s-a izbit cu capul de măsuța de cafea. Dovadă că Dumnezeu chiar lucrează pe căi misterioase. (M. C.)

DUPĂ CE RESTUL LUMII NU MAI STRIGĂ CEVA TIMP DE CINCI ZILE VOR IEȘI LA IVEALĂ ARIPI

 După ce trei hoți din Peru au spart un magazin de încălțăminte din orașul Huancayo, furînd 200 de cutii de pantofi, au ajuns la concluzia că „a porni cu dreptul” nu e întotdeauna bine: în cutii erau doar pantofi pentru piciorul drept. (S. G.)

 În topul țărilor care poluează cu plastic oceanele lumii se află, chiar în această ordine: Filipine (356.371 de tone metrice anual), India, Malaezia, China, Indonezia, Myanmar, Brazilia, Vietnam, Bangladesh și Thailanda. Restul lumii poluează cu 176.012 tone metrice anual. (M. C.)

 La Moși, varianta 2023, mai: „Floare de soc, pelin avem, floare de soc, pelin avem”. Nicăieri în lumea asta nu se mai strigă așa. (A. M. S.)

 Zilele trecute am văzut două afișe amplasate într-un magazin, în dreptul rafturilor cu hîrtie igienică. Pe unul scria „Hîrtie igienică, iarnă”. Citind așa ceva, nu poți să nu-ți pui imediat o întrebare logică. Adică iarna nu-i ca vara? Pe celălalt afiș scria „Hîrtie igienică reciclată”. Văzînd și asta, în minte îți vine neapărat o altă întrebare, și mai logică, pe care nu mai are nici un rost s-o scriu. (A. M.)

 O femeie care s-a rătăcit într-o pădure din Australia, zilele trecute, a fost găsită în stare impecabilă la numai 60 de kilometri distanță de o localitate. Se pare că femeia a reușit să supraviețuiască timp de cinci zile cu acadele și vin. Rătăcirea amărîtei sună mai degrabă a vacanță într-o podgorie toscană. (I. M.)

 Urmăriți derularea scandalului „The Romanian deal” în care e implicat fiul (cam pușlama, după părerea mea) președintelui Biden. Vor ieși la iveală lucruri incredibile! (S. V.)

 Din Medgidia ne vin aceste nume de firme: Șef Regina SRL, Majestic Doors SRL, Micro Medic SRL, Cuțitul De Aur SRL, Decuseară Entertainment SRL, Izodecor Divers SRL, Bio Suprem Agricol SRL, Agro Meteor SRL, Extremis SRL, Marin Marmură Și Granit SRL, English Victory SRL, La Chiftea Delivery SRL, Robescu Difuzor SRL, Danubius Economic SRL, Izvorul De Acasă SRL, Pajura Adrian SRL, Harnicii Cocoșei SRL, Acoperă Rusu Professional SRL, Burbone Activ SRL, Kilipir Activ SRL, Mezozoica SRL, Alex Crioptic SRL, La Fise Wash SRL, Europanouri Actual SRL, Dragonul De Foc SRL, Aripi Dobrogene SRL, Avantaj Client SRL, Unu Plus Unu Standard SRL, Medeleni Vis SRL, Troia SRL, Prețuri Reduse Concept SRL, Triplex Optim SRL, Sănătate Prieteni Și Bani SRL, Execuții Rapide SRL, Mofturosu SRL, Tactic Electric Util SRL, Conacul Din Livadă SRL, Zan Zan Metal SRL, Inina Bizabiz SRL, Petre Oficial Speed SRL, Laur Capital SRL, Grădina Cu Mușcate SRL, Scorpion Stil SRL, Ceva Bun SRL, Arzu Și Azat Aliment SRL, Garabo Global SRL, Vise Pe Hârtie SRL, Vagabond Barber Shop SRL, Adelante Pas Cu Pas Group Construct SRL, Infinity Amanet SRL, Mario Spectrum Decor SRL, Cinci Cap SRL, Tot Înainte Dinamic SRL, Un Gând Frumos SRL. (D. S.)

Mai multe