Frizeria din Rosetti s-a desfiinţat

20 ianuarie 2011   Societate

Miercuri am rămas interzis. Locul unde mă tunsesem în octombrie cu 12 lei s-a dus dracului. M-am uitat minute în şir la anunţul ăsta şi nu-nţelegeam ce mi s-a întîmplat:

FRIZERIE DESFIINŢATĂ
Personalul a fost repartizat
Mirela
Titi
Flori
Mihaela la unitatea de coafură din spatele Teatrului Foarte Mic
Nuţi în unitatea din Piaţa Kogălniceanu
Valiîn Calea Victoriei
Florentina în Piaţa Norilor

O asemenea lovitură nu mai primisem de mult, de vreo trei ani, cînd mă dusesem pe Lipscani să-mi cîrpesc o geacă sfîşiată de un cui. Un anunţ uriaş mă anunţa că toţi croitorii se mutaseră. Departe. Atît de departe încît mi-am aruncat geaca la gunoi.


Am ales să merg în spatele Teatrului Foarte Mic. Acolo l-am găsit pe frizerul cel mai galant din tot Bucureştiul, tipul la care nu mă tundeam de ruşine în Rosetti (mă complexa cu ţinuta sa ireproşabilă şi aerul său de bărbat adevărat). Titi, dacă e să mă iau după anunţ, galantul Titi m-a întîmpinat cu un zîmbet de destin (uite că mă recunoscuse, eu care credeam că nu mă vede niciodată în superbia lui) şi m-a invitat pe un scaun. Pare un loc stingher înjghebat într-un colţ. Normal. Aici e de fapt o coafură. Frizerul însă, fără grabă, exact cu o foarfecă mi-a tăiat părul. Cu foarfeca şi aparatul de tuns. Muzica era pe vremuri Gold FM, aici mai degrabă Zu. Pe vremuri, întîmplări anodine îmi umpleau urechile, acum o voce tînără de coafeză mă ataca strident: „Ce sînt eu de Căciulata? Ce să fac acolo? Să mă mănînce cîinii? Tu şi mă-ta să mergeţi acolo!“. Tuns la SC Igiena SA din spatele Teatrului: 21 de lei.

Mai multe