Fibre de carne deshidratată (Ròuso-ng)

21 noiembrie 2012   Societate

Reţeta este valabilă pentru orice fel de carne: pui, porc sau peşte.

Spălaţi cu apă rece o livră de carne, maceraţi-o o vreme în vin de orez şi puneţi-o apoi la fiert. Cînd e gata, înveliţi bucata de carne într-un sac de pînză şi stoarceţi-o cu putere, în repetate rînduri, pînă cînd e aproape uscată.

Încălziţi într-o tingire o cantitate suficientă de untură de porc şi puneţi carnea să se prăjească lent, pînă se deshidratează şi începe să se zdrenţuiască. În acest moment, adăugaţi un pahar care conţine: sos de soia, o priză de zahăr, zeamă de ghimbir şi sucul de la o ceapă stoarsă. Amestecaţi totul bine şi lăsaţi să fiarbă pînă cînd se evaporă toată apa din compoziţie.

Scoateţi fibrele de carne şi scurgeţi-le de grăsime; se pot mînca pe loc sau pot fi puse la păstrare. Cu cît deshidratarea e mai completă, cu atît mai bine se pot conserva fibrele de carne. 

Ròu e „carne“. Iar semnul sÿng conţine radicalul „păr“ şi înseamnă destins, deşirat, desfăcut, afînat. Ròusÿng e, cu alte cuvinte, o carne asemenea părului despletit. 

Mai multe