Deliciu fiert din cap gras de porc
27 iunie 2012
Societate
Opăriţi temeinic un cap de porc, răzuiţi-l bine cu o lamă şi despicaţi-l în două. Fierbeţi jumătăţile la foc iute, într-o supă cît mai condimentată. După ce a fiert, dezosaţi căpăţîna, tăiaţi carnea în bucăţi mici şi puneţi-le din nou pe foc, în aceeaşi supă, la care mai adăugaţi 3 uncii de sare, 6 de zahăr, o livră de vin de orez, puţină ceapă şi ghimbir, tocate maşcat. Amestecaţi bine şi lăsaţi să fiarbă molcom cîteva minute. Vărsaţi totul într-o terină suficient de încăpătoare şi lăsaţi să se închege. Se taie în felii şi se mănîncă rece.
E vorba, v-aţi dat seama, de o piftie de „televizor“, cum se numea odată căpăţîna de porc… Cît de exotică poate fi mîncarea autohtonă!