Cum să îți pregătești câinele pentru călătorii: 6 sfaturi pentru o vacanță fără probleme
Te pregătești să pleci în prima vacanță alături de câinele tău? Experiența de a pleca într-o călătorie cu cel mai bun prieten al tău poate fi una inedită, care te va încărca cu amintiri plăcute. Însă, înainte de a face acest pas, este necesar să te pregătești puțin, pentru că spontaneitatea poate veni cu repercusiuni în anumite condiții.
Totodată, decizia de a-ți lua câinele în călătorii este varianta mai ușoară decât cea de a-l lăsa în grija cuiva, cum se întâmplă în cazul pisicilor. Spre deosebire de câini, micile feline se pot descurca mult mai bine în singurătate: e suficient să le lași mancare pentru pisici și să rogi un prieten să le facă o vizită o dată la două-trei zile. În schimb, câinii au nevoie de mai multă atenție și îngrijire. Descoperă mai jos câteva sfaturi care îți vor fi utile pentru o vacanță reușită alături de patrupedul tău:
Consultă-te înainte cu medicul veterinar
Anumite condiții medicale ale câinilor te pot împiedica să călătorești în siguranță, chiar și pentru o singură zi. Spre exemplu, gestatia la caini poate fi un factor de risc, mai ales dacă patrupedul tău se află pe ultima sută de metri. Indicat ar fi să eviți călătoriile în această perioadă, pentru că pot reprezenta un stres în plus pentru el. Cel mai sigur este să se afle în mediul lui, când se apropie momentul să fete. De asemenea, indiferent de destinație, este indicat să ai cu tine carnetul de sănătate și să fii sigur că vaccinările sunt la zi. Așadar, consultă-te cu medicul și cere-i și o listă de recomandări pentru situații neprevăzute, pentru a pleca liniștit la drum.
Caută o cazare prietenoasă cu animalele
Atunci când te afli în căutarea unei cazări, asigură-te întotdeauna că locurile de pe lista ta scurtă sunt pet friendly/ prietenoase cu animalele de companie. Sunt multe gazde sau hoteluri care nu acceptă animale de companie, prin urmare, este indicat să ai în vedere acest lucru. Odată ce ai o selecție de posibile locuri de cazare, verifică facilitățile fiecăruia. Spre exemplu, un loc de joacă special pentru animale, în care patrupedul se poate mișca în voie, poate fi un extra beneficiu.
Verifică dacă există restricții de rasă
Anumite proprietăți se pot descrie drept prietenoase cu animalele, dar pot avea restricții în ceea ce privește rasele de câini. În general, cele care se află pe “lista neagră” sunt Rottweiler-ul, Pitbullul sau Buldogul american.
Verifică împrejurimile în avans
În vacanță, toată lumea trebuie să fie fericită, inclusiv câinele tău. Așa că intră pe Google și cercetează în detaliu atracțiile turistice, restaurantele și zonele în care te poți relaxa. Ca în cazul cazărilor, și terasele sau anumite muzee pot avea restricții în ceea ce privește accesul animalelor de companie. De aceea, asigură-te că restaurantele care ți-au atras atenția și merită o vizită sunt prietenoase cu animalele, pentru a nu avea surpriza că nu ai unde să mănânci.
Pregătește-te pentru urgențe
Atât oamenii, cât și animalele se pot afla în situații care necesită tratament medical de urgență. Din acest motiv, verifică pe hartă dacă în zona în care te vei caza există vreun cabinet veterinar, în cazul în care te vei confrunta cu situații neașteptate.
Fă o listă cu lucruri esențiale
După ce ai bifat toate lucrurile de mai sus, vine momentul bagajului. Poate că nu are nevoie de îmbrăcăminte, însă animalul tău de companie are nevoie cu siguranță de câteva lucruri. Nu uita să iei cu tine hrană, boluri pentru apă și alimente, o zgardă luminoasă și o lesă, câteva medicamente, saci igienici pentru excremente, câteva jucării, o pătură, o perie și un prosop, în cazul în care destinația este la mare.
Odată ce te-ai ocupat de toate aceste lucruri, poți pleca liniștit la drum și te poți bucura de experiența de a călători cu animalul tău de companie, care poate fi mai distractivă decât de așteptai.
Sursa foto: Freepik