Cele mai tari scandaluri ale săptămînii trecute. E de mîncatelea

7 decembrie 2016   Societate

Primul mi s-a părut a fi (desigur, doar mie) lupta veganilor cu bancnota de 5 lire. Pare-se – chiar am căutat detalii, explicații și nu am găsit –, Banca Națională a Marii Britanii a tipărit o bancnotă din plastic în care s-au introdus vagi urme de grăsime animală. Nu mi dau seama de unde pînă unde trebuia pusă grăsimea animală în bancnotă. Deci niște purcei sînt sacrificați pentru a tipări bancnota. Deci veganii pun mîna pe bancnotă și se simt umiliți.

Al doilea scandal. Poliția din Washington a arestat un suspect de 28 de ani, înarmat, în fața barului Comet. Suspectul venise înarmat ca să verifice singur teoria conspiraționistă „Pizzagate“, în mijlocul căreia se află Comet. Comet Ping Pong s-a aflat în mijlocul acestei teorii conspiraționiste, dezvoltată după lansarea unor documente WikiLeaks în timpul campaniei prezidențiale. Teoria a pornit de la o simplă comandă de pizza făcută de către membri ai echipei democrate. Aceștia ar fi folosit un cod secret pentru a comanda pizza. Codul vorbea de procurarea unor prostituate minore. Nu există nici un fel de dovadă privind traficul de minore în bar sau implicarea staff-ului acestui bar în astfel de practici oculte. Mai mult, angajații și patronul barului sînt sub teroarea trolilor internautici zi și noapte. Acest lucru nu mai e de glumă. Hărțuirea internautică și rătăcirilor unora ca Welsh devin periculoase de-a dreptul.

Avem, întîi, o dovadă de nelămurită panică. Este intoleranță la bancnotă, nu doar la fructoză. Al doilea caz este o dovadă a felului în care fake-urile au avut un atît de mare impact în viața noastră. Care este mai toxică? Atingerea grăsimii sau invizibilul fake? Dacă răspunsul este ambele? De ce împotriva fake-urilor nu ne mobilizăm pe Facebook? A, da, veganii sînt mai uniți. Da, trebuie luate lecții de la vegani.

Mai multe