Ce presupune recuperarea după operația de blefaroplastie

30 august 2024   Societate

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală estetică al cărei scop este îmbunătățirea aspectului pleoapelor, prin îndepărtarea excesului de piele, grăsime și mușchi.

Impactul acestei intervenții asupra aspectului estetic al pacientului este unul major, reducând în mod semnificativ semnele îmbătrânirii.

Ca orice altă intervenție chirurgicală, recuperarea după operația de blefaroplastie necesită atenție pentru o recuperare ușoară și obținerea rezultatelor așteptate. Respectarea recomandărilor medicului este crucială în etapa de recuperare pentru a vă putea bucura apoi de un aspect vizibil întinerit.

Recuperarea după operația de blefaroplastie

Fie că ai trecut deja prin alte operații estetice, cum ar fi otoplastie, sau ești la prima intervenție chirurgicală de acest tip, trebuie să știi că recuperarea este foarte importantă pentru rezultatul final. Chiar dacă pare o intervenție simplă, o recuperare corespunzătoare te va ține departe de complicații și disconfort și te va conduce spre obținerea rezultatului mult dorit.

Chiar dacă recuperarea după blefaroplastie nu este atât de dificilă, precum cea după intervenții mai complicate, cum ar fi abdominoplastie, este important să respecți cu strictețe ceea ce recomandă medicul. Îngrijirea atentă a inciziilor, folosirea produselor recomandate pentru umflături și vânătăi, precum și evitarea activităților fizice intense, te vor ajuta să te recuperezi mai ușor.

Folosește produsele recomandate pentru a reduce umflăturile și vânătăile

Este normal ca în primele zile după operația de blefaroplastie să ai vânătăi și umflături. Pentru a reduce umflăturile, poți aplica comprese reci pentru 10-15 minute în primele 48 de ore. Acestea vor ajuta nu doar la reducerea inflamației, dar vor contribui și la reducerea disconfortului și durerii. De asemenea, pentru a reduce umflăturile, este recomandat să ții capul cât se poate de ridicat, inclusiv pe timpul nopții.

De asemenea, vânătăile vor începe să apară în 2-3 zile de intervenție și vor dispărea în aproximativ 2 săptămâni. Medicul îți poate recomanda un produs pentru reducerea lor. Dacă nu există alte recomandări din partea medicului, încearcă să eviți medicația anticoagulantă și să menții o dietă bogată în vitaminele C și K.

Protejează-ți ochii

După operația de blefaroplastie, ochii vor fi foarte sensibili. Prin urmare, este important să îi protejezi de factorii iritanți. De exemplu, evită expunerea la soare, vânt sau praf, întrucât acestea pot agrava sensibilitatea ochilor tăi și pot încetini procesul de vindecare. Este recomandat să porți ochelari de soare cu protecție UV atunci când ieși afară.

Dacă porți lentile de contact de obicei, este recomandat să eviți purtarea acestora pentru cel puțin 2 săptămâni după intervenție întrucât acestea pot provoca iritații. În plus, chiar dacă poate ți se pare dificil, este recomandat să nu te scarpini sau să îți atingi în mod insistent zona ochilor, întrucât poți aduce bacterii pe plagă.

Odihnă și activități fizice limitate

Odihna este secretul pentru o bună recuperare după blefaroplastie. În prima săptămână, este recomandat să eviți orice fel de activități fizice epuizante, cum ar fi ridicarea de greutăți sau cardio. Aceste activități pot crește fluxul de sânge din organism, inclusiv la nivelul feței și al ochilor, și pot provoca diverse complicații.

Prin urmare, în perioada de recuperare, te poți odihni cât se poate de mult, oferindu-i astfel corpului posibilitatea să se vindece. Dacă simți nevoia de activități fizice, poți începe cu plimbări ușoare, pentru a îmbunătăți circulația sângelui.

Mai multe