Alte reţete absurde

21 iulie 2010   Societate

 ● Cum se fac cotlete crîmbulinoase (To Make Crumbobblious Cutlets)

Faceţi rost de cîteva ciosvîrte de vită şi, după ce le tranşaţi în felii cît mai mici cu putinţă, tăiaţi-le în bucăţi şi mai mici, de opt sau chiar de nouă ori. După ce mărunţiţi astfel totul, periaţi degrabă rezultatul cu o perie de haine nouă şi amestecaţi-l rapid, aleatoriu, cu o linguriţă sau cu un polonic de supă. Puneţi totul într-o cratiţă şi duceţi-o afară, într-un loc însorit – să zicem, pe acoperişul casei, dacă nu-i vizitat de vrăbii sau de alte păsări. Lăsaţi cratiţa acolo, cam o săptămînă. După acest răstimp, adăugaţi puţină levănţică, ceva ulei de migdale şi cîteva oase de hering; înainte de a folosi compoziţia, acoperiţi-o cu 4 galoane de sos crîmbulinos limpezit. Tăiaţi amestecul în formă de cotlete obişnuite şi serviţi-le într-o faţă de masă curată sau într-un şervet de masă.

Cum se fac pateuri godînceşti (To Make Gosky Patties)

Luaţi un porc, în vîrstă de trei-patru ani, şi legaţi-l, cu unul dintre picioarele dinapoi, de un stîlp. Puneţi-i la îndelabă 5 pfunzi de coacăze, 3 de zahăr, 2 măsuri de mazăre, 18 castane coapte, o lumînare şi 6 baniţe de napi; dacă porcul le va mînca pe toate, continuaţi să-i daţi, necontenit. Procuraţi apoi ceva smîntînă, cîteva felii de brînză Cheshire, patru testele de coli de hîrtie şi o cutie cu piuneze negre. Preparaţi din toate acestea o pastă şi întindeţi-o pe o bucată de pînză curată, cafenie, impermeabilă, pînă se usucă. Cînd pasta e perfect uscată, dar nu înainte, începeţi să-i aplicaţi porcului lovituri aprige cu o coadă lungă de mătură. Dacă guiţă, continuaţi să-l bateţi. Inspectaţi pasta şi bateţi porcul, alternativ, vreme de cîteva zile şi verificaţi dacă, la sfîrşitul acestei perioade, compoziţia s-a transformat în pateuri groheşti. Dacă nu, nici că se vor transforma vreodată; în acest caz, porcul poate fi dezlegat. Consideraţi întregul proces încheiat.

Descrierea cu lux de amănunte a unor lucruri fără însuşiri (inexistente), prisosul de acribie, elementele banale şi cele şocante enumerate sec, în acelaşi orizont, straniul efect apetisant al unor ingrediente şi proceduri, de altfel, emetice – alcătuiesc materia absurdă a reţetelor lui Lear.

Sursă foto: http://public-domain.zorger.com/more-nonsense/cartoon-face-in-pot-cooking.php

Mai multe