White Walls

13 martie 2013   La zi în cultură

Ce s-a păstrat/schimbat pe acest al doilea album? 

S-a păstrat tot ceea ne-a făcut să iubim că sîntem în formaţia asta. Adică noi patru, felul în care interacţionăm, şi libertatea creativă absolută pe care o simţim de fiecare dată cînd cîntăm împreună. În ceea ce priveşte schimbările, avem impresia că de data asta am compus ceva mai concentrat, ceva mai „la obiect“. Pe

, încă eram în stadiul în care ne descopeream unii pe alţii ca muzicieni; însă, de data asta, ne-a fost mai uşor să ne comunicăm ideile. De aceea, simţim că va fi un album mai uman, mai natural.

Albumul va fi disponibil tot ca free download? 

Varianta digitală a albumului va fi cel mai probabil disponibilă ca download pay-what-you-want, deoarece ne place libertatea pe care o oferă ascultătorilor. Cine doreşte să descarce mp3-urile şi să plătească o sumă modică pentru a-şi arăta aprecierea o va putea face. Cine doreşte să downloadeze mp3-urile gratis o va putea face şi aşa. Cine doreşte să cumpere CD-ul va putea face şi asta. Albumul va mai putea fi ascultat şi pe platforme precum YouTube sau Soundcloud, probabil. Pînă la urmă, credem că cel mai important lucru pentru album este să fie auzit. 

Există în România o piaţă de rock/metal progresiv? 

La întrebarea asta nu prea ştim să răspundem şi ne pare rău. Încercăm să ne concentrăm pe cît posibil pe aspectul creativ, mai puţin pe cel economic. Mereu va fi o „piaţă“ pentru muzică, sub o formă sau alta. Stilul e mai puţin relevant pentru noi, avem încredere că cine ne va asculta o va face indiferent de etichete.

Mai multe la

.  

a consemnat Marius CHIVU

Mai multe