Vînători, concursuri, noi apariţii

8 septembrie 2011   La zi în cultură

Săptămîna trecută a avut loc lansarea cărţii lui Noel Malcolm, George Enescu. Viaţa şi muzica. Au vorbit Laura Manolache, Dan Dediu, Gabriel Croitoru, Vlad Zografi, iar Vlad Stănculeasa a susţinut un microrecital. Evenimentul a fost integrat în programul festivalului, dar cartea o găsiţi în librării. De altfel, vă puteţi întîlni cu librarii noştri pe parcursul întregului festival. Ei vor organiza lansări şi sesiuni de autografe ale artiştilor din festival, care au albume la standurile librăriilor Humanitas, cu muzică atent selecţionată pentru publicul festivalului. 

Pe 17 septembrie, de la ora 16,00, la Librăria Humanitas Kretzulescu vă puteţi înscrie echipele la o nouă „Vînătoare de comori“, o vînătoare de poveşti de dragoste. (Evenimentul precedent, care a avut loc în luna iunie, absolut spectaculos, poate fi văzut la www.youtube.com/watch?v=j1gbcInekCA). Iar pe 1 octombrie, de la ora 10,00, va avea loc prima etapă a Concursului Humanitas între licee. Un concurs de cultură generală între 22 de licee din 10 oraşe. Pentru prima etapă, privind secolul al XIX-lea, întrebările vor fi concepute chiar de Ioana Pârvulescu. Mai multe detalii pe http://humanitasconcurs.wordpress.com

Cît despre apariţiile editoriale din această toamnă de la Humanitas, Humanitas Fiction şi Humanitas Multimedia, enumăr doar cîteva titluri care vor apărea în luna septembrie: Elitele româneşti în interbelic de Lucian Boia, Războiul homarilor de Elisabeth Gilbert, Amintiri din Junimea de Iacob Negruzzi, Aleph, cel mai recent roman al lui Paolo Coelho, şi Grigore Leşe, De unul singur.

Mihaela Coman este director general al Humanitas Multimedia. Mai multe la www.humanitas.ro.

Mai multe