Varietate & noutate

3 decembrie 2014   La zi în cultură

Ce face din topul EclecticFM să nu fie doar un alt top? 

Topul este suma unui efort curatorial colectiv, pe care îl facem la EclecticFM pe tot parcursul anului. Sîntem singurul radio (online & on air) care are în heavy rotation 100 de piese, iar de la începutul anului am promovat peste 800 de piese noi. Topul va fi prezentat de pe 8 pînă pe 11 decembrie, în trei abordări. Emisiune radio, de luni pînă joi, seara de la ora 22, în care încercăm (ne dorim din tot sufletul) să stabilim conexiunea dintre radio şi iubitorul de muzică. La care adaug că: la primele 20 de poziţii voi avea un invitat, aş putea spune „o legendă radio“ şi un om foarte special pentru EclecticFM. Apoi, toată povestea asta o vom urca pe blog sub formă de text şi muzică, la care mai adăugăm şi un playlist pe Deezer şi podcast-ul emisiunii pe Mixcloud. 

Ce se întîmplă pe blog? 

Pe blog menţinem o cadenţă constantă, cinci-şase articole săptămînal, şi pregătim nişte dosare speciale, evident muzicale. O abordare jurnalistică a unor evenimente sau fenomene, asta ne dorim. Cît mai mult conţinut, nu doar poze şi clipuri. Următoarea noutate este extinderea conţinutului şi către carte, puţin social, poate şi către nişte interviuri cu oameni interesanţi care ascultă muzica pe care noi o difuzăm, dar nu au legătură cu domeniul muzical.  

Cît de departe poate merge un radio online? 

Pentru mine, un radio e un radio – on air sau online. Oamenii vor căuta întotdeauna muzica bună. Iar cei care nu se regăsesc în muzica difuzată acum în FM-urile româneşti, au o alternativă interesantă în EclecticFM. În România, din păcate, încă există prejudecăţi şi teamă de nou. Cînd am început la Guerrilla, erau 28.000 de ascultători. Cînd am plecat, erau 77.000. Iar aceste cifre nu sînt cifre. Sînt oameni care au dat un vot de încredere  unui playlist cu multe noutăţi, provocări. Acei oameni vor varietate, vor noutate, iar ei să aleagă. Căci, nu-i aşa, „ascultătorii noştri sînt mai speciali decît ai lor!“  

Mihai Dinu este fondatorul postului de radio online www.eclecticfm.ro

a consemnat Marius CHIVU

Mai multe