„Un pic de jazz, country şi zydeco“

13 noiembrie 2013   La zi în cultură

Ce e nou pe noul vostru album, Cinste lor?  

Nou e că de data asta am prelucrat şi cîteva piese mai cunoscute publicului larg, nu doar standarde de blues. Bine, pînă la urmă, şi astea sînt tot standard! În plus, am mai adăugat un pic de jazz, country şi zydeco.  

Nou ar mai fi că, pe lîngă invitaţii noştri tradiţionali – Nucu Pandrea la frunză şi Elvis Romano la voce –, avem şi alţi invitaţi cu care nu mai colaborasem la înregistrări pînă acum: Török Zsuzsanna şi binecunoscutul Nea Vasile de la Mîrşa la voce, plus clarinetistul şi basistul din taraful său.

Aţi renunţat să mai prelucraţi cîntece româneşti; de ce?  

N-am renunţat să prelucrăm cîntece româneşti, chiar am vrut să avem şi unul românesc pe noul album, dar de data asta n-am găsit unul potrivit şi, decît s-o facem forţat, mai bine n-am mai făcut-o deloc.

Sînteţi ocupaţi toamna asta; pe unde cîntaţi?  

În toamna asta am avut şi avem destule concerte, mai ales prin cluburi, de la Oradea pînă-n Suceava. Acum ne pregătim pentru un show comun cu legendarii bluesmeni – şi nu numai – Hobo şi Deák Bill din Ungaria, cu care o să avem două concerte, la Tîrgu Mureş şi la Cluj, la sfîrşitul lunii noiembrie.

Hanno Höfer este vocalistul şi chitaristul formaţiei Nightlosers. Mai multe la nightlosers.ro.

a consemnat Marius CHIVU

Mai multe