„Un altfel de Aeon Blank“

27 martie 2013   La zi în cultură

Albumul Handmadegods & Godmadedemons conţine 17 piese unde se simt, inclusiv în versuri, mai multe influenţe. Ce fel de rock faceţi voi, de fapt?

Acest prim album a fost unul al experimentelor, e un album pe care se simt, într-adevăr, foarte multe influenţe. Sînt elemente de industrial, influenţe dark wave, classic-rock, toate ambalate în ideea de rock alternativ. Poate părea oarecum dubios că piese precum „Kong“ şi „Colder“ au ajuns pe acelaşi disc, însă eu prefer diversitatea. Am ştiut de la bun început că va fi un album care încearcă să treacă ascultătorul prin multe stări de spirit, dar am încercat să oferim pieselor, deşi extrem de diferite ca stil şi chiar ca gen muzical, acel je ne sais quoi, un element comun. Sper că am şi reuşit.

Aţi lansat single-ul „A Perfect Day To Fly“, un featuring cu Delia Opran, solista trupei Antarctica, aţi susţinut şi un concert unplugged; cum o să fie noul album?

Piesa „A Perfect Day To Fly“ nu va face parte din noul album, am stabilit asta chiar înainte de a o înregistra. A fost o joacă între noi şi Delia, o piesă foarte fun to do. Nu reflectă deloc stilul pe care îl vom aborda pe cel de-al doilea album, care, cel mai probabil, se va numi Dark Waters. Despre acesta pot spune că, din punctul meu de vedere, va fi cît se poate de diferit de primul – şi ca versuri, şi ca muzică. O să ascultaţi un alt fel de Aeon Blank. Va fi mult mai aşezat decît primul, din punct de vedere structural, mai modern, ceva mai meditativ, dar mai puţin introspectiv. Credem noi că va aduce şi un sound îmbunătăţit, studioul în care îl vom înregistra fiind unul net superior celui în care am tras primul album.
 
Ce înseamnă pentru voi titlul de Best Alternative Newcomer 2012, acordat de fanii Metalhead?

Înseamnă că am făcut ceva bine. Şi mai înseamnă o responsabilitate, aceea de a nu-i dezamăgi pe cei care ne-au votat şi care ne fredonează versurile la fiecare concert.

Emil Luca este vocalistul şi chitaristul trupei Aeon Blank.

a consemnat Marius CHIVU

Mai multe