Straşnic de Triptic!

24 martie 2011   La zi în cultură

Proiectul Librăriei Triptic a luat naştere din dorinţa a trei tineri fără prea multă pregătire pentru vasta lume a afacerilor, dar cu foarte multe aşteptări de împliniri personale. Ne-am dorit să creăm un spaţiu public cultural, un bookshop relaxat şi deschis spre toate sferele vieţii artistice. Aşa că Librăria Triptic, care şi-a deschis uşile la începutul iernii trecute, tinde să ignore limitele şi căile bătute ale unei librării tipice.

În povestea noastră, cărţile au devenit un pretext, un mijloc de a da naştere unui loc cald, activ, şi nu un scop în sine. Triptic se vrea a fi o alternativă la librăriile existente şi la modul în care se comercializează cărţile în vremurile noastre, tratînd consumatorul de carte prieteneşte şi oferindu-i cît se poate de mult, nu doar un magazin cu cărţi. Încercăm să găsim variante interesante şi proaspete pentru orice facem, de la estetica pe care o afişăm, pînă la evenimentele organizate de noi. Librăria Triptic este un loc în continuă schimbare pentru că e deschisă către toţi cei care au idei şi vor să le pună în practică. Deja, după doar trei luni de la deschidere, i s-au alăturat o mulţime de proiecte mici, dar frumoase, aşa că, în casa aparent adormită, se găsesc acum Povestirile fără Filtru, Clubul Ilustratorilor, Atelierul Aici şi Revista la plic, ba uneori se găsesc şi copii care ascultă poveşti. Sperăm că deschiderea noastră către lumea proiectelor independente să atragă şi alte iniţiative de acest fel.

În general, credem că mereu vom găsi proiecte care ne plac şi modalităţi de a ne alătura lor. E foarte simplu. Trebuie doar să nu ne fie ruşine să întrebăm, aşa cum am făcut în cazul artiştilor care ne-au populat casa cu monştri, jocuri şi poveşti, sau să fim receptivi la ce se întîmplă în jurul nostru. Asta e Librăria Triptic, un loc care vinde stări şi poveşti. Vino să te atingem şi pe tine!

Cristiana Lăzăreanu este membră fondatoare a Librăriei Triptic (str. Alecu Russo nr. 8).

Mai multe