„Spectatorul trebuie să ştie că o să rîdă“

27 februarie 2013   La zi în cultură

Killing Time e un film independent. Cît de greu e să mai faci azi genul acesta de proiecte în cinema?

Ştiu doar că există foarte mulţi oameni care lucrează la lungmetraje independente, chiar acum. Epoca digitală e aici. Şi ia amploare de la o lună la alta, tehnologia avansează rapid. Eu am făcut o pauză de şapte ani. Atît a trecut de la filmările pentru Fix Alert. Consider că a fost o pauză benefică.

De ce o comedie neagră cu asasini plătiţi?

Pentru că sînt sătul de reţeta românească, cea care-ţi asigură un loc pe covorul roşu de la Cannes. Pentru că sînt sătul de dialoguri artificiale. Pentru că vreau să uit de punga cu popcorn. Vreau să rămîn cu mîna-n aer şi să văd pe ecran un conflict pe viaţă şi pe moarte, nu să aştept la infinit să termine protagonistul de mîncat ciorba. De curînd, am primit propunerea de a scrie un scenariu, cu condiţia ca povestea să aibă loc în epoca Ceauşescu. E o provocare, mai ales că vine din partea unui om în care am încredere. Dacă o fi să fie, o să ia ceva timp. Dar mă interesează să fie altfel decît ce s-a făcut pînă acum.

Aţi scris scenariul, l-aţi regizat, şi jucaţi în film alături de Cristian Ioan Gutău. Ce ar mai trebui să ştie un viitor spectator despre Killing Time?

Astea sînt amănunte neinteresante. Spectatorul trebuie să ştie că o să rîdă. Spectatorul vrea să se distreze. Acum are ocazia.

Florin Piersic Jr. este actor, scenarist şi regizor. Cel mai recent film al său, Killing Time, va avea premiera pe 1 martie.

a consemnat Ana Maria SANDU

Mai multe