Regele-nor

11 septembrie 2013   La zi în cultură

Cine/ce e King Cloud?

Cînd am conceput logo-ul, nu ştiam de ce regele-nor are moaca asta melancolică. Poate pentru că pe piaţă românească el nu-şi găseşte locul, ilustratorii nu-s primiţi chiar cu braţele deschise şi doar rar căutaţi. După absolvirea facultăţii, secţia grafică, şi un master în arte vizuale, am ales „să fac bani“ într-o corporaţie, pînă într-o zi, cînd am avut acel moment de nebunie şi am plecat. Mica sumă rezultată din actul meu de curaj a fost investită în proiectul la care visam de mai bine de un an: King Cloud – un teren de joacă pentru cîţiva ilustratori: Andrei Nicolae, Buturugă „Butu“ Ştefan, Tudor Stamate şi cu mine, sub pseudonimul Simpson.

Cum vă găsiţi locul pe piaţă?

Plecînd de la premisa confirmată, că arta nu se vinde cu succes pe aici, am reciclat un concept de artă accesibilă, umană – ilustraţia imprimată digital, pe obiectul vestimentar, pe materialul textil. Conceptul a mai fost folosit de site-uri precum Society6 sau Threadless, însă fiind implicată ca artist, proiectul a devenit mai personal şi am încercat să-i diminuez latura comercială de articole în serie, pe bandă. Nu avem site de shopping, avem doar un blog.

Unde puteţi fi găsiţi?

Activăm în mediul online. Avem mostre de tricouri la Cărtureşti (prin Rod Design) şi la Librăria Jumătatea Plină (MNAC). Dar hainele sînt doar un pretext, imprimăm ilustraţii pe o pînză „portabilă“ pentru a iniţia un dialog între noi şi public. Alimentez zilnic King Cloud cu delicii vizuale, haine, chiar şi prăjituri de casă în forma sa. Iar cînd îmi place un festival, îl implic şi pe el. Nu am cerut niciodată o recompensă materială, am vrut doar să fim prezenţi cu regele-nor. Sper că într-o zi va zîmbi mai mult. Dar în nici un caz nu se va schimba într-unul fericit. Nu i-ar sta bine, iar nouă ne-ar lipsi inspiraţia. 

Simona Groosa este iniţiatorul platformei King Cloud.

a consemnat Marius CHIVU

Mai multe