„Realităţi urbane“
Care-i povestea Crowd Control?
Trupa înseamnă trei prieteni din copilărie din Rîmnicu Vîlcea. Trei pasionaţi de jocuri video, care au decis să se dedice artei – muzicii, în cazul fraţilor Coşmelin şi Răzvănescu, iar în cazul meu, designului, dar cu mici „intruziuni“ în muzică. Am decis să facem muzică electronică diferită, noi îi spunem fusion – asta pentru că există şi influenţe de new wave, 8-bit, dub, post-punk şi indietronica. Ne racordăm la pasiunile noastre din copilărie pentru Mario, Sonic, Teminator, Nintendo, Sega şi, mai tîrziu, pe PC, la Heroes, Max Payne şi Counter Strike. Pe parcurs, versurile şi mesajul au prins o factură social-activistă. Facem un fel de coloană sonoră de jocuri pentru realităţi urbane bucureştene.
De unde vă revendicaţi muzical?
Facem un stil de muzică eclectic. Avem un set de tobe acustice combinat cu tobe electronice, două sintetizatoare analogice, un bas electric şi voce. Dacă ar fi să ne declarăm influenţaţi de anumite trupe şi artişti, am avea o listă fără sfîrşit. Aşa că, uite, mai degrabă cîţiva poeţi: Gil Scott-Heron, Linton Kwesi Johnson, Mutabaruka, Benjamin Zephaniah, John Cooper Clarke, Roger Robinson, Leonard Cohen, John Lydon, Mark E. Smith şi Zach de la Rocha. Local, sînt de neignorat Rodion Roşca, Adrian Enescu şi Mircea Florian.
Ce urmează trilogiei de EP-uri?
După ce am încheiat seria de EP-uri
(lansate independent) şi
(lansat la Dubkraft/False Flag Operation), ne pregătim pentru un ultim single, „Disney Puritains“, colaborarea cu tovarăşii indie-rockeri de la Harlequin Jack, şi avansăm către un debut ceva mai consistent: un mixtape care se va numi
, al cărui producător executiv este Fierbinţeanu.
Andrei Bucureci este membru al trupei Crowd Control. Mai multe la crowdcontrolro.bandcamp.com/music.
a consemnat Marius CHIVU