„O oportunitate pentru un actor tînăr“

6 februarie 2013   La zi în cultură

Ce relaţie aveţi cu Festivalul de film de la Berlin?

Sînt legată sufleteşte de Festivalul de la Berlin. Am fost acolo împreună cu oameni foarte dragi, echipa Strada Film, partenerii mei de platou, George şi Papan, Florin Şerban, şi am trăit împreună una dintre cele mai frumoase întîmplări ale vieţii mele. Totodată, acolo am învăţat foarte multe despre cum funcţionează industria cinematografică, care sînt cerinţele, cîtă muncă există şi cît devotament trebuie să ai ca să fii printre cei mai buni. Berlinul mi-a adus din start recunoaşterea internaţională, înaintea celei din ţară, şi a fost un pas important pentru cariera mea. Sînt un om norocos că am ajuns cu primul meu film, Eu cînd vreau să fluier, fluier, în fruntea unui festival de categorie A, pentru că acolo vezi cu adevărat mecanismul cinematografiei.

Cît de important este pentru o actriţă să fie selectată în programul Shooting Stars?

Îmi doresc să fie un moment decisiv pentru cursul vieţii mele profesionale. Sper să fie pasul pe care îl aştept cu răbdare de un timp, şi pentru care mă pregătesc. Shooting Stars este cea mai importantă oportunitate pentru un actor european tînăr să îşi înceapă cariera internaţională. E o şansă care te poate duce spre alte continente şi spre alte lumi.

Care sînt oportunităţile acestui program?

Îmi doresc să îmi găsesc un agent care să mă reprezinte în străinătate şi, în felul ăsta, să ajung la cît mai multe audiţii internaţionale. Apoi, ar fi o bucurie să mi se propună cîteva proiecte încă de la Berlin. Sper să rămîn în contact cu directorii de casting pe care o să-i întîlnesc acolo, şi să colaborez cît mai mult cu ei. Mă simt puternică şi pregătită pentru aceste trei zile intense, pline de adrenalină, ambiţie şi praf de stele.

Ada Condeescu este, în acest an, una dintre actorii europeni selecţionaţi în Programul „Shooting Stars“, care va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

a consemnat Ana Maria SANDU

foto: www.atelierperwoll.ro

Mai multe