„O actriţă dă probe toată viaţa“

11 februarie 2015   La zi în cultură

În ce spectacole jucaţi şi care vă e personajul cel mai apropiat?

Spectacolele mai noi în care joc sînt: Viză de clovn şi Titanic Vals la Teatrul Odeon. Am două spectacole la TNB: Două Loturi şi Acum ori niciodată. Joc în spaţiul independent la Unteatru, în trei spectacole: Cel mai frumos roman din lume, Un tramvai numit dorinţă, Trei femei înalte. Cel mai apropiat dintre personaje îmi este cel din Viză de clovn, pentru că este şi cel mai nou. Numele lui este Nadia Saharov (clovnul Ginger). 

Ce e cel mai greu pentru o actriţă? 

Cred că cel mai greu e să trăiască cu ideea că toată viaţa va da probe şi casting-uri şi să-şi asume că pe cele mai multe dintre ele nu le va lua.

Ce urmează? 

Urmează un

, făcut după romanul omonim al Anei Maria Sandu. Conceptul este semnat de coregrafa Silvia Călin. Va fi un spectacol la intersecţia dintre genuri: literatură contemporană, mişcare, corporalitate, dramatizare. Romanul

vorbeşte despre un aer al timpului, o angoasă a lumii în care trăim şi în care totul se cronometrează şi se trăieşte pe repede înainte. Despre frica de singurătate şi de vîrstă, despre căutarea disperată a perfecţiunii.  Corpul devine un animal de companie, pe care îl bruscăm pentru a fi fericiţi. Deci toate aceste lucruri, extrem de actuale, se vor regăsi în spectacol. Prima reprezentaţie va fi pe 5 martie, la ora 19, la Sala WASP. Şi sînt sigură că va fi un spectacol cu priză la public. 

Nicoleta Lefter este actriţă.  

a consemnat Matei MARTIN

Mai multe