„Nu vrem să fim uşurei"

13 februarie 2013   La zi în cultură

Ce s-a întîmplat între cele două albume Pixels?

Pixels a început în 2006. Au trecut aproape şapte ani. Cîteodată am realizat anumite lucruri, altădată am pierdut ocazii. Ce s-a păstrat întotdeauna la Pixels este nevoia de a fi diferiţi, într-un peisaj muzical disco-pop-rock complex, de a nu face ce au mai făcut alţii. Ne place să credem că la Pixels am fost mereu „altfel“, indiferent de cîţi din cei care ne ascultă înţeleg asta. Astăzi, sîntem cîţiva prieteni care ne întîlnim cu plăcere la sală şi simţim că, pentru noi, călătoria abia a început.

Tu şi mulţi dintre muzicienii generaţiei cîntaţi în cîte două trupe: ce înseamnă asta?

Asta poate însemna diverse lucruri pentru fiecare în parte. Unii nu au găsit prietenii cu care să se înţeleagă perfect, alţii fac o meserie din asta şi, ca nişte profesionişti, cîntă în mai multe proiecte. Eu nu mă consider un profesionist, am terminat Arte Plastice, şi muzica este un alt limbaj în care mă pot manifesta (inclusiv versurile). Mai este şi plăcerea golăniei, a grupului restrîns de prieteni şi a chimiei dintre oameni. Am început cu Pixels, după care, într-o bună zi, ca în dragoste, lucrurile nu au mai mers, şi atunci am cîntat şi cu alţi prieteni. Nu poţi controla tot. Uneori călăreşti valul, alteori stai pe nisip şi priveşti.

Care-i treaba cu vocalele?

Am scos vocalele din titlurile melodiilor de pe ultimul album, mai precis am păstrat doar vocalele care sînt la începutul cuvintelor. Ne-a plăcut să fim neprietenoşi. Nu vrem să fim comerciali, nu vrem să fim uşurei, nu vrem să fim uşor de citit. În al doilea rînd, sîntem în filmul SF-ului Romantic, şi am conturat o coerenţă stilistică pe care o vom urma de acum înainte.

Cătălin Rulea este chitaristul şi clăparul trupei Pixels, al cărei nou album se numeşte TKOVCTRL (Club Control) al cărui single omonim poate fi descărcat gratuit de la www.thepixels.ro.

a consemnat Marius Chivu

Foto: Lucian Muntean

Mai multe