„Nu am un proiect muzical personal, sînt o colaboratoare“

24 iulie 2013   La zi în cultură

Colaborarea „muzicală“ cu Electric Brother a început mai de mult, nu sînteţi la prima întîlnire. Cum funcţionează ea?

Mă ştiu şi lucrez cu Electric de aproape zece ani. Ne-am mai jucat, am înregistrat, acum cinci ani, nişte hituri de cerşit, variante upgradate de „Mamelor din lumea întreagă“ şi „Aveţi milă domnilor“, dar care stau şi acum prin calculatoarele noastre. Ideea e că am tot plănuit colaborări, dar nu s-au materializat, pînă de curînd. În 2011, cînd se pregătea să lanseze albumul Pe Pămînt la TIFF, m-a întrebat punctual dacă vreau să cînt „Tomorrow“ în concert. Lizzy Parks nu putea veni şi m-a rugat să îi ţin locul şi să mai scriu versuri pentru două piese. Una dintre ele era „The Boy“. După concertul de la TIFF a urmat cel de la B’estfest, unde a cîntat în deschidere la L.A.M.B, şi m-a chemat din nou.

Aveţi această piesă nouă, cu tot cu videoclip – „The Boy“. Senină şi ataşantă. Urmează şi un nou album?

Am înregistrat „The Boy“ la începutul acestui an, iar cînd mi-a trimis-o masterizată, am fost foarte emoţionată. Am aşteptat destul de mult să o lansăm, a tot lucrat la ea. Nu ştiam dacă să o lansăm doar la radio sau dacă să îi facem un suport video, pentru a o putea rula şi pe net. Mi-era greu să iau decizii pentru că m-am ataşat destul de puternic de piesă şi aveam emoţii legate de cum va fi percepută. În final, cu ajutorul lui Radu Muntean, am făcut şi clipul. Antivideoclipul. Sigur că urmează un nou album EB, pe care sper să mai am măcar o intervenţie. Nu pot spune că am un proiect muzical personal, sînt o colaboratoare.

Cît de important e să te duci în mai multe zone artistice?

Noi am mai vorbit despre asta, despre formarea continuă, care cred că este esenţială. Te ţine alert, exersat şi îţi livrează, uneori, emoţia debutului.

Maria Popistaşu este actriţă.

a consemnat Ana Maria SANDU

Foto: cinemagia.ro

Mai multe