Psihedelii peste psihedelii

25 iulie 2012   MUZICĂ

Una dintre scenele mele preferate legate de tînăra formaţie de indie/psychedelic Lights Out! s-a petrecut vara trecută, pe cînd pregăteam un concert cu aceştia. Abia ce aduseserăm toate sculele în Librăria Cărtureşti din Cluj. Membrii trupei erau ieşiţi pe terasă, la soare (era prima zi caldă după o săptămînă de ploi supărate), în timp ce eu le pregăteam limonadă în ceainărie. La un moment dat, mi-am întors capul, ca să-i întrezăresc, prin vitrină, pe toţi îmbrăţişaţi – zîmbete peste zîmbete pe un metru pătrat de ciment cenuşiu. Mi-a fost clar încă de pe atunci că e ceva cu Lights Out!.

Se face un an de la acel mic moment Kodak. Un an plin, rotund. După o pauză scenică de patru luni (după acel gig s-au despărţit de basist), în toamnă îşi prezentau un evantai de piese noi, iar în iarnă lansau un prim single la Radio Guerrilla, „EOD“. În aprilie debutau cu EP-ul „Patience“ (care poate fi găsit pe music.thelightsareout.com), o serie de şase călătorii stereo-entuziaste printre chitare visătoare şi sonorităţi indie, melodii şi psihedelii, printre care gravitează (şi uneori izbucneşte puternic, strălucitor ca o supernovă) vocea pătimaşă a lui Teo.

Pe cînd trei dintre membrii trupei bifau proba de bac la română, online-ul savura primul videoclip LO!, la „Mirror“. Un clip realizat de Sebastian Florea, cu care trupa s-a înscris la RØDE Rocks, o competiţie internaţională destinată artiştilor independenţi.

Dar pînă să ajungă în LA, LO! se pregătesc să cucerească Bucureştiul. Iar pentru asta pregătesc ceva special – două concerte în două zile consecutive, cu două abordări diferite de setlist, care să sublinieze bipolaritatea creativă a trupei. LO! vor cînta joi, 26 iulie, în Club Control, la invitaţia trupei-prietene Yelllow – un concert full electric, multicolor – şi vineri, 27 iulie, la Librăria Bastilia, alături de colectivul Abator Industries – un concert mai cuminte, mai aşezat, mai fin. Vara asta, muzica LO! vine să îmbrăţişeze Capitala – psihedelii peste psihedelii pe kilometri pătraţi de ciment cenuşiu. 

Dan Vamanu este PRietenul formaţiei Lights Out!. Scrie pe blogul http://www.easylikejoimorning.com.

a consemnat Luiza Vasiliu

Mai multe