Numărătoarea continuă

22 septembrie 2011   MUZICĂ

Nu îmi aduc aminte de unde a început numărătoarea! 

De la primul album Şuie Paparude sau de la prima chitară cu 12 corzi pe care am primit-o cadou şi pe care abia o puteam îmbrăţişa cu amîndouă mîinile? De la primele acorduri New Order de pe albumul Substance, înregistrat pe caseta Maxwell de la Michi, sau de la primul concert în Club A? De la colaborarea cu Dj Vasile şi cu David Pistrui sau de la concertul în deschiderea celor de la Depeche Mode? De la ultimul concert în deschiderea lui Moby de pe plaja de la Năvodari sau de la concertul în faţa premiantului Ian Brown de la Arenele Romane? De la polivalentul Studio Martin cu Nicky 4 şi Vladone sau de la cortul din Peninsula, cînd ne-au prins zorile la cinci dimineaţa pe acordurile din „Cea mai bună zi“? De la Roland W 30 sau de la prima versiune de Ableton pe PC? De la „Salvează-te“, „Musca“ şi „Urban“ sau de la „Atac la persoane“? De la Orbital sau de la Modeselector? De la breakbeat sau de la dub step? De la „Scandalos“ sau de la „A fost odată“? De la anii ’90 sau de la anii 2000? De la primul TMBase sau ultimul Hoya? 

O linie dreaptă sau o curbă ascendentă? Un drum deschis sau o alee pavată? Am ajuns pînă la E suflet în aparat. Gratis la download şi degrabă ascultat. Am aşternut în pagini vizuale „Cea mai bună zi“ şi „Soundcheck“, urmează „Moartea boxelor“ şi mai urmează şi altele.

Planuri de viitor? Nu-mi aduc aminte!

Mihai Dobre aka Haute Culture este component al trupei Şuie Paparude. Albumul său solo, Chordial, poate fi descărcat gratuit de la http://localrec.ro/?p=2198.

Mai multe