„Internetul e prietenul trupelor“ - formaţia KUMM

29 aprilie 2010   MUZICĂ

Mai rentează să filmezi şi să lansezi clipuri, cînd canalele muzicale nu difuzează decît pop american şi muzică de club?

Oigăn: Da, aproape sigur că da. Chiar dacă televiziunile autohtone nu sînt foarte interesate de rock, indie şi alternativ, rămîne Internetul – cel mai bun prieten al trupelor. Apoi, fiecare clip e şi un mod de exprimare şi de transmitere a imaginii trupei.
Cătă: Absolut! În cel mai rău caz ne alegem măcar cu o alarmă de dimineaţă adresată imaginaţiei: „Trezeşte-te! E timpul să mai provoci un accident! Promit că e unul fericit de data asta. Fără de care viaţa nu ar merge mai departe, nu aşa cum ai vrea tu.“

Sînt diferenţe între a cînta afară şi în ţară?

Oigăn: Diferenţe de la cer la pămînt sînt în ceea ce priveşte infrastructura show-bizz-ului, care şi la nivelul unor concerte de club este abordat cu profesionalismul şi pasiunea unei vechimi de aproape 50 de ani. Asta se manifestă şi în curiozitatea publicului care nu vine doar să reasculte ceva ce cunoaşte de acasă, ci are o curiozitate chiar mai mare faţă de o trupă despre care e posibil să nu fi auzit în prealabil nimic.

Cătă: Depinde unde te afli atunci cînd nu cînţi! Noi, fiind în ţară, sîntem foarte fericiţi că ne plac şi cei de acolo, că e la fel de cald şi afară, şi înăuntru.

Cît de mult vă deranjează că muzica voastră e piratată?

Oigăn: Tinde spre minus infinit, adică deloc. Asta nu înseamnă că nu ne bucurăm dacă cineva cumpăra un disc. Dar e mult mai important ca muzica ta să fie ascultată şi împrăştiată pe Internet. Azi nu cumpără decît strict cine vrea. Şi credem că asta e OK.

Cătă: Loaded question! Păi, dacă cei care piratează fac nişte ca$h pe seama noastră nu prea e plăcut. Deloc! În schimb, dacă piraţii ascultă cuminţi muzica, nu mă deranjează. Deloc. 

Oigăn (Eugen Nuţescu) este chitaristul, iar Cătă (Cătălin Mocan), vocalistul formaţiei Kumm. Videoclipul piesei „Pop Song“ s-a lansat recent pe www.kumm.ro.

a consemnat Marius CHIVU.

Kumm - Police by Dilema veche

Mai multe