„Multă muzică nouă“

23 aprilie 2014   La zi în cultură

De ce Radio Eclecticfm.ro?

Am trecut, în decursul timpului, de la un gen la altul, uneori cu o prea mare uşurinţă. Perioada electronică, new wave, apoi una psihedelică, apoi alta de rock clasic, urmînd să mă îndrept către metal, de acolo către mainstream şi s-au tot schimbat, din fiecare gen rămînînd ceva lipit de mine. Nu pot spune clar „îmi place asta“, dar ştiu clar ce nu-mi place. Aşa că EclecticFM este o sumă de plăceri muzicale, de stiluri care m-au acaparat şi care, iată, mă reprezintă. I-am spus „eclectic“ pentru că este cel mai bun cuvînt pe care l-am găsit şi care a putut reprezenta suma tuturor de mai sus. În plus, el este şi continuarea unei mici schiţe pe care o începusem la RFI, prin 2007, o pastilă muzicală preluată şi de LiterNet.ro.

Ce urmează în viitorul apropiat?

Sînt destule în plan. Încercăm să nu ne abatem de la promisiunea făcută – adică multă muzică nouă – şi să nu cădem în tentaţia de a ne întinde mai mult decît putem. Limita este fragilă. Pentru început, pregătim o serie de interviuri cu diverşi artişti (prietenul nostru Andrei Bucureci se ocupă de asta), interviuri pe care, culmea, nu le vom difuza la radio, ci le vom urca pe YouTube şi pe blog. Asta e partea noastră vizuală. Apoi, vom încerca să avem nişte invitaţi săptămînali, primul fiind Marius Vintilă (cu care comentăm „pariurile“ noastre muzicale pe 2014). Sînt pregătite şi o serie de show-uri tematice de seară, cu Marius-Christian Burcea (după părerea noastră, cea mai expertă voce de new age din România), Călin Crişan, Liar, Cristi Busuioc aka Funky, Vlad Tănase şi din nou Andrei Bucureci.

Difuzaţi şi muzică românească de dinainte de ’89?

Subţire, dar difuzăm. Aici este o problemă: cea a suportului de pe care difuzezi. Muzica apărută pe vremea lui Ceaşcă trebuie recuperată pe un suport digital. Aşa că, trebuie întîi să găseşti un vinil corespunzător. Am încercat să recuperez cîteva dintre discurile din perioada aceea, dar nu sînt mulţumit de rezultat. Trebuie să mai lucrez la asta.

Mihai Dinu este fondatorul postului de radio online Eclecticfm.ro.

a consemnat Marius CHIVU

Mai multe