„Mi-a fost frică de secvenţele cu violenţă“

23 decembrie 2014   La zi în cultură

Cum v-aţi imaginat că va fi experienţa Umbre şi cum a fost?

Nu au fost lucruri foarte diferite de ce-mi imaginasem înainte de filmare şi asta şi pentru că tot ce s-a întîmplat pe platou la această producţie a trecut printr-o perioadă de pregătire, de discuţii, de verificare şi de repetiţii.

De ce v-a fost cel mai teamă la filmările de la acest serial?

Mi-a fost frică de secvenţele cu violenţă. De multe ori, văzînd alte filme, mă gîndeam că secvenţele de bătaie, de exemplu, sînt uneori prea clişeistice. Aşa că am încercat să le scot din această zonă. Nu ştiu dacă am reuşit.

Cînd ai multe secvenţe de acţiune, care trebuie să-i stîrnească spectatorului emoţii, e întotdeauna greu. Dar dacă se va întîmpla aşa înseamnă că ne-a ieşit.

Ce aţi spune despre acest serial? Unde l-aţi plasa ca gen?

Umbre e un thriller cu accente de comedie. Dar o să descoperiţi şi o puternică dramă psihologică a protagonistului Relu (rol în care o să-l vedeţi pe actorul Şerban Pavlu). Acest Relu a fost construit de scenaristul Bogdan Mirică ca un personaj duplicitar, care îşi duce în paralel cele două vieţi foarte diferite: cea de recuperator şi cea de familist.

Atmosfera serialului e una urbană, bucureşteană. Personajul acesta se poate ascunde şi se poate pierde în mulţime, pentru că lumea interlopă se cunoaşte şi nu se cunoaşte în ea.  

Umbre este noul serial produs de HBO Europe în România, care va avea premiera pe 28 decembrie. Regia este semnată de Igor Cobileanski şi Bogdan Mirică.  

a consemnat Ana Maria SANDU

Mai multe