Marius Diaconescu, Autobiografia lui Ceauşescu şi Perahim

29 octombrie 2010   La zi în cultură

●  Ovidiu Nahoi a făcut o emisiune excelentă la RFI cu istoricul Marius Diaconescu, unde au vorbit despre istorie, mituri şi cum se vede istoria din filmele istorice. Un om foarte interesant domnul Diaconescu. Interesant este că articolul din revista Historia, care face un sumar al emisiunii, a strîns peste 33.000 de vizualizări, oamenii s-au enervat, unii au înjurat, dar pe scurt a avut impact. Găsiţi aici link-ul: http://www. historia.ro/ exclusiv_web/actualitate/articol/filmele-istorice-romanesti-sunt-pline-minciuni? page=6. Şi de acolo puteţi intra să vedeţi şi emisiunea. (Cristian Ghinea)

●  Din 29 noiembrie, puteţi vedea în cinematografe Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, în regia lui Andrei Ujică. E cel mai polemic documentar făcut vreodată la noi, un film pe care presa străină s-a grăbit deja să-l discute şi care va tulbura cu siguranţă apele adormite ale istoriei noastre recente. Pînă la premieră, vă sugerez să aruncaţi o privire pe http:// www.autobiografia.ro/#video, unde veţi găsi cinci trailere ale peliculei (le recomand mai ales pe cele realizate de Radu Jude). (Luiza Vasiliu)

● Pentru cine are ochi de văzut şi antene de simţit altceva decît mizera preajmă, expoziţia „Lumea magică a lui Perahim“ de la galeria Colors Art (str. Puţul lui Zamfir nr. 22-24). (Dan Stanciu)

Mai multe