J&B Blending Spirits

6 ianuarie 2016   La zi în cultură

Î ntr-o lume în care globalizarea este piatra de temelie, J&B Blending Spirits propune alăturări de personaje, concepte, situaţii inedite, spectaculoase, pline de savoare, dar pe care existenţa cotidiană nu le-ar aduce contextual în acelaşi loc. 

Incipio-ul acestei poveşti îşi are fundamentul chiar în istoria fulminantă de peste două secole a whisky-ului J&B. Visuri măreţe şi o pasiune arzătoare stau la baza uneia dintre cele mai cunoscute mărci de whisky, însă dezvoltarea acestuia este influenţată rînd pe rînd de toate spiritele independente care îşi intersectează existenţa cu povestea lui Justerini şi Brooks.

În 1749, italianul Giacomo Justerini porneşte către Londra cu dorinţa arzătoare de a o întîlni pe Margherita Bellino, faimoasa cîntăreaţă de operă pentru care nutrea profunde sentimente. Sorţii potrivnici fac ca aceasta să nu împărtăşească aceleaşi sentimente, iar povestea de dragoste să se isprăvească înainte de a începe. Dar pentru că hazardul îngăduie un echilibru între diferite aspecte ale existenţei umane, Justerini îl în­tîl­neş­te pe George Johnson, care în scurt timp îl face cunoscut în cercurile înaltei societăți londoneze ca distiller-ul connaisseur, servind binecunoscuta „apă vie“.

Şarmul italianului şi înalta calitate a produsului său impresionează nobilimea londoneză. Reputaţia în creştere reuşeşte să atragă atenţia omului de afaceri Alfred Brooks, care simte potențialul pe care l-ar putea avea comerțul de „apă vie“ și investește în distileria lui Giacomo Justerini.

A lăturarea dintre un latin pasional și un englez politicos a dus la formarea unei băuturi bazate pe tradiție și originalitate, un adevărat blend format din 42 de tipuri de whisky scoțian din malț și cereale. 42 de arome unice contopite într-o singură băutură ce a fost perfecționată special pentru orice tip de consumator, pornind de la preferințele aristocraților londonezi, și a reușit să reziste și în „lumea nouă“ în perioada prohibiției.

Whisky-ul poate fi savurat ca în epoca victoriană, on the rocks, simplu cu gheață în stilul britanic, sau poate fi băut într-o reinterpretare italiană mai modernă, cu lime și suc de lămîie, cafea sau amaretto. 

Astăzi, J&B popularizează aceste alăturări de spirite inedite și prin Blending Spirits, o campanie concepută pentru a scoate în evidenţă aspectele pozitive ale mixului neconvențional dintre două elemente sau spirite complet opuse, ce pot da naștere unor idei și concepte demne de tot interesul.

Reinterpretarea contemporană a acestui concept poate fi urmărită pe platforma online

.

Un mix inedit: J&B și Festivalul Electric Castle

Pentru 2016, J&B Blending Spirits anunță un alt mix neconvențional, la fel ca şi cele care au consacrat universul J&B, prin asocierea cu una dintre cele mai cunoscute manifestări muzicale ale ultimilor ani. Acesta va fi unul din partenerii principali ai festivalului Electric Castle ce are loc într-o localitate din apropiere de Cluj, Bonțida, pe domeniul castelului Banffy, în perioada 14-17 iulie. Colaborarea celor două entități reprezintă chiar ideea de bază a campaniei, un mix al spiritelor neconvenționale ce duce la rezultate unice. Electric Castle este un festival al Blending spirits, avînd în line-up artiști ce abordează stiluri diferite, chiar antitetice. Artiști precum Sigur Rós, Gorgon City, Camo & Krooked, Loadstar, Icicle, Gui Boratto, Art Department, God Is an Astronaut, Worakls, De Staat,  Gramophonedzie, General Levy, Macka B., N’to, Axel Boman, Mihai Popoviciu, The Model, Paul Kalkbrenner, Rusko, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari, Matishyahu, Babylon Circus, NU:Tone B2B Logistics, DJ Marky, Aba Shanti-I, CongoNatty (Rebel MC), Toddla T, LouisAhhh!, Legowelt, Alternosfera, Urma, Macanache, DJ Shiver vor cînta toți pentru același public, deși genurile de muzică variază de la rock și muzică electronică pînă la hip-hop, demonstrînd cu adevărat ideea de Blending Spirits.

Mai multe