„În spatele coperţilor“

17 iulie 2013   La zi în cultură

Ce este Bazar Literar?

Bazar Literar promovează lectura în toate mediile urbane. Urmărim să potrivim locuri şi oameni cu cele mai frumoase poveşti. Aducem iubitorii de lectură în spaţii unde se pot bucura de o atmosferă relaxată şi discuţii informale despre cărţi: ceainării, cafenele, spaţii verzi, mansarde, galerii de artă, pieţe publice. Bazar Literar înseamnă cărţi în dar, dezbateri literare, autori români contemporani şi multă lectură.

Ce se întîmplă „În spatele coperţilor“?

Ne plac lecturile publice şi discuţiile cu scriitorii. Ne dorim să-i descoperim pe cei care dau viaţă cărţii pe care o purtăm zilnic în geantă, pe care-o citim la metrou sau în pauza de masă. Însă, de cele mai multe ori, la întîlnirile cu scriitorii, mulţi dintre noi sîntem stîngaci, avem trac şi ne e frică să punem întrebări. Stăm cu mîinile la spate, precum o făceam la şcoală, şi aşteptăm ca informaţia să vină către noi. Niciodată invers. Prin seria de întîlniri „În spatele coperţilor“, Bazar Literar şi Papion PR îşi propun să aducă universul creativ al scriitorilor contemporani mai aproape de sufletul cititorilor. Vrem să iniţiem o serie de discuţii informale, relaxate, în care cititorul să dialogheze nestingherit cu scriitorul a cărui carte i-a modificat măcar o fărîmă din mersul cotidian al vieţii. Nu ne dorim un monolog de seară, ci o discuţie ca între prieteni care-şi spun poveştile de viaţă, bucuriile şi ofurile.

După ce criterii alegeţi invitaţii?

Nu ştiu dacă avem neapărat nişte criterii prestabilite după care ne ghidăm cînd alegem invitaţii. Dacă citim un autor român contemporan şi ne place, căutăm să-l aducem aproape de noi, să-l provocăm la o dezbatere, să-l cunoaştem în afara graniţelor operei sale sau a ceea ce putem citi pe Internet. După Dan C. Mihăilescu, pe lista noastră de invitaţi se află Ioana Pârvulescu, Nora Iuga, Lucian Boia, Aurora Liiceanu, Gabriela Adameşteanu, Vlad Zografi, Radu Paraschivescu.

Anca Dumitrescu este creative manager la Papion PR & Events.

a consemnat Marius CHIVU

Mai multe