„În actorie am lăsat lucrurile să vină de la sine“

26 decembrie 2012   La zi în cultură

Sînteţi unul dintre actorii importanţi ai noului film românesc. De la Marfa şi banii au trecut mai bine de zece ani şi aţi jucat tot felul de personaje din zone mai mult sau mai puţin diferite. Ce gen de personaj v-aţi dori acum?

Cunoaşteţi expresia aceea „să mergi cu valul“? Ei bine, deşi în orice altceva nu sînt de acord să „merg cu valul“, în actorie am lăsat lucrurile să vină de la sine, tipologia personajelor care mi-au fost oferite s-a modificat odată cu mine însumi şi, fie nu am avut şansă, fie nu am avut curaj, fie ambele, dar niciodată nu am trecut radical peste această asemănare dintre mine şi personajele mele. Îmi doresc să joc, să joc în filme bune şi alături de oameni valoroşi, e mai puţin important ce gen de personaj.

Ce înseamnă pentru un actor care vine dintr-un altfel de sistem cinematografic să joace într-o producţie americană?

Deşi nu există încă o şcoală românească de actorie specializată pe film (de asta am şi iniţiat proiectul nostru Actoriedefilm.ro), şcoala de actorie românească este una foarte bună, iar un actor şcolit la UNATC, de exemplu, care are şansa de a se forma apoi în film alături de Puiu, Mungiu, Muntean sau Porumboiu, este perfect pregătit pentru „sistemul american“. E suficient să ţii ochii deschişi şi să te adaptezi cerinţelor.

În ce o să vă vedem în 2013?

În Love Building, primul film produs de mine cu Actoriedefilm.ro. Sînt, aşadar şi actor, şi producător, alături de Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol. 

Actorul Dragoş Bucur a terminat de curînd filmările la Ride Along, o comedie de acţiune americană, regizată de Tim Story. 

a consemnat Ana Maria SANDU

fotografii actoriedefilm.ro

Mai multe