Europavox la București

5 aprilie 2023   La zi în cultură

Artiști din șapte țări europene vor concerta la Control Club în perioada 5-6 aprilie, la cea de-a doua ediție Europavox Festival BucharestJust Mustard, una dintre cele mai promițătoare trupe rock din Irlanda, cvartetul indie pop Hater(Suedia), rockerii experimentali MNNQNS (Franța), multi-instrumentistul Theodore (Grecia), artistul soul Bobby Oroza(Finlanda) și apreciatul duo jazz Svaneborg Kardyb (Danemarca) vor cînta alături de artiștii locali Mischa Blanos și D.E.N.I.S. în cele două zile de festival. Program și informații pe europavox.cominstitutfrancais.ro și control-club.ro.

Apărut în 2006, Europavox este un proiect cultural ce își propune să promoveze diversitatea scenei muzicale europene, atît prin platforma Europavox.com, cît și prin numeroase evenimente organizate anual în șapte țări europene (Austria, Belgia, Croația, Franța, Italia, Lituania și România). Rezultatul este o călătorie electică printr-o varietate de stiluri muzicale, o explorare a universului artiștilor emergenți din Europa. 

Concertele de la Control Club vor începe de la ora 19:00, în ambele zile. Biletele sînt disponibile online pe Eventbook.ro.

Institutul Francez și Europavox prezintă, în data de 5 aprilie, „What’s next for European music?”: o zi dedicată întîlnirilor cu profesioniști din industria muzicală, workshop-uri și mese rotunde. Ziua de 6 aprilie este alocată unui workshop de mobilitate culturală – oportunități de finanțare, susținut de Marie Fol, board member On the Move. Evenimentele sînt gratuite, iar accesul se face pe bază de înregistrare la invitation@institutfrancais.ro.

Mai multe