"Energie regenerată"

29 mai 2014   La zi în cultură

Ce aţi făcut în ultimii cinci ani?

Multe, multe lucruri bune şi rele. Unele nu pot fi menţionate, altele nu merită. Dintre cele bune care îmi vin acum în minte: dragoste, copii, nani, muzică solo şi alături de prieteni, filmuleţe, coloane sonore, strămutări, fotografii, un profil de Facebook pentru Ife şi meditaţie. Grătare.

De ce aţi dispărut, de ce v-aţi întors?

Dispariţia a fost şi rămîne şi pentru noi un mister. Ceea ce ştim însă cu siguranţă este faptul că nu am plecat nicăieri, cel puţin din punct de vedere artistic. „Întoarcerea“ este, în consecinţă, o materializare în ochii publicului, a efortului creativ din ultimii ani. Reculul albumului cu numărul doi ne-a trimis într-un hiatus forţat, departe de tot ce înseamnă mass-media şi ascultători. Am fost puşi în situaţia de a alege o carieră internaţională fără dreptul de a pune condiţii, şi scena românească din perioada respectivă. Am ales să nu alegem. Soarele însă a intrat acum în casa noastră şi plaja de opţiuni a devenit mai generoasă.

Cum găsiţi acum scena alternativă românească?

Faţă de perioada misterioasei noastre dispariţii, la fel. Plină de candoare, ambiţie, speranţă, mister şi dileme. Am fost bucuroşi să întîlnim foarte mulţi artişti tineri şi talentati din noul val. Alături de ei vom încerca să îmbrăcăm în nuanţe alternative scenografia monotonă a prezentului românesc.  

Ce atuuri aveţi pentru acest comeback?

Printre altele, energie regenerată, ceva experienţă, ţinte precise, aşteptări rezonabile, mai multă răbdare fără tutun, un as de inimă neagră în mîneca stîngă, o damă de pică în mîneca dreaptă şi un joker în buzunar, just in case. Principalul atu rămîne însă albumul cu numărul trei, la care am lucrat între timp şi care va fi lansat în toamna acestui an. Pînă atunci, vor urma o serie de interviuri scurte, la obiect, despre noi (pentru cei care încă nu au uitat muzica noastră, cît şi pentru cei care sînt dispuşi să o descopere), şi mai multe concerte. Ne vom concentra puterile în a ne regăsi cu publicul nostru de pretutindeni, online şi offline. Primul pas este „ComeBack Live Special“-ul din Club Control din data de 5 iunie. Vă aşteptăm acolo să mai povestim.

Rocca este solistul trupei Firma, care va concerta pe 5 iunie în Club Control.

a consemnat Marius CHIVU

Mai multe