Emergence

3 iulie 2013   La zi în cultură

Ce va fi nou pe viitorul vostru album?

Piesele vor fi foarte variate, făcînd parte din perioade diferite de creaţie, datorită timpului destul de lung care a trecut de lansarea celui de-al doilea album, Egretta. Se întîmplă ca unele piese bune să rămînă pe dinafară, fie pentru că sînt compuse chiar după lansarea albumului, fiind apoi uitate, fie nu s-au integrat la acel moment în concept – noi am vrut să evităm asta. Din acest considerent, albumul va conţine şi cîteva piese din perioada Egretta, însă cu altă abordare. Stilistic, se simt influenţe din zone foarte diferite, de la experimentul electro pînă la punk, de la sinceritatea indie pînă la structura elaborată din muzica clasică, toate acestea fiind ancorate de miezul rock’n roll – nucleul Grimus, indiferent de abordare.

Ce-a fost uşor/greu de data aceasta?

A fost mai uşor să ajungem la un numitor comun. Am impresia că sîntem pe ultima sută de metri spre maturitatea trupei – ne simţim, ne completăm mai bine muzical-creativ. Ce a ţinut de noi – partea înregistrărilor – s-a desfăşurat cu o lejeritate nesperată şi sîntem foarte mulţumiţi. Partea cea mai dificilă o reprezintă intervalul de timp în care aştepţi, cu materialul în sertar, ca toate planetele să se alinieze pentru lansare. Cel de-al treilea album, Emergence, va fi lansat la toamnă.

Ce faceţi pînă atunci?

În iulie vom avea parte de trei festivaluri mari: B’Estfest, Arezzo Wave – festival de tradiţie în Italia – şi Peninsula/Felsziget, organizat în premieră la Cluj. Între ele, ne facem timp şi pentru un acustic la Terasa Cărtureşti Verona din Bucureşti. În august ne aşteaptă dragul de Sibiu, la Focus Festival, şi Suceava, la Bucovina Rock Castle. Mai spre toamnă, participăm la Festivalul „Waves“ din Viena. Dar sîntem în tratative şi cu festivaluri din Macedonia şi India.

Vali Rauca este chitaristul trupei Grimus. Mai multe la grimus.ro.

a consemnat Marius CHIVU

Mai multe