Efterklang live

13 aprilie 2022   La zi în cultură

După opt ani de la precedentul concert din București, trupa daneză Efterklang revine în Control Club, pe 28 aprilie 2022, cu un concert parte din turneul de promovare al celui de-al șaselea lor album de studio, Windflowers (City Slang). În deschidere avea loc recitalul violoncelistei de origine guatemaleză Mabe Fratti.  

Înființată în 2001, la Copenhaga, și mixînd o mare varietate de stiluri, de la indie folk și post rock la dream pop și dark wave, Efterklang (care înseamnă „amintire”, în daneză) este trupa a trei prieteni din copilărie: Mads Christian Bauer, Casper Clausen și Rasmus Stolberg. După albumele Tripper (2004) și Parades (2007), Efterklang au obținut cu Magic Chairs (2009) Premiul IMPALA pentru Cel mai bun album independent din Europa. Experimentalul Piramida (2012) le-a prilejuit un amplu turneu prin Europa, Australia și Statele Unite, urmat de o pauză în care cei trei l-au cooptat pe percuționistul finlandez Tatu Rönkkö și au format trupa Liima. În 2019, Efterklang au revenit cu albumul Altid Sammen, cîntat integral în daneză, urmat anul trecut de Windflowers.

Înregistrat în pandemie, în mai multe reprize și cu mai mulți muzicieni invitați într-un studio de pe insula Møn, la sud de Copenhaga, albumul Windflowers reprezintă o întoarcere la versurile în limba engleză și la o atmosferă intimistă, explorînd limitele muzicii electronice, dar și chamber-pop.

Biletele s-au pus în vînzare online prin Eventbook.ro.

Mai multe