UFO, Irvine Welsh la Bucureşti, Audrey Hepburn

18 octombrie 2017   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

● Dacă la primul spectacol regizat de Bobi Pricop pe care l-am văzut, (O întîmplare ciudată…) am uitat să-mi mișc picioarele de emoție, la UFO, noua sa premieră de la Teatrul Național din București, aproape că am uitat să respir. Recomand, așadar, mare grabă în a lua bilete – se dau ca pîinea caldă. (Stela Giurgeanu)

● A noua ediţie a Timişoara ­Jazz Festival (26-29 octombrie, la Casa Studenţilor şi Filarmonica „Banatul“), unde vor avea loc cîteva concerte absolut incredibile: Eivind Aarset, Iiro Rantala & Ulf Wakenius, Joshua Redman Trio feat. Reuben Rogers & Gregory Hutchinson, Arild Andersen Trio sau Svante Henryson & Mathias Algotsson. Doar boala şi geografia pot fi invocate ca scuze să nu mergeţi măcar la unul dintre aceste concerte. (Marius Chivu)

● Pînă pe 22 octombrie puteți vedea Les films de Cannes à Bucarest. Nici nu mai are rost să vă spun că sînt de neratat. Toate. (Matei Martin)

● Dacă v-a plăcut Trainspotting, atunci poate vreţi să ştiţi că autorul bestseller-ului, Irvine Welsh, se va afla în România timp de cîteva zile. Duminică, 22 octombrie, scriitorul își va întîlni cititorii români la București – ora 18, în Club Control, iar miercuri, 25 octombrie, îl puteţi vedea la Sibiu, la Teatrul Gong, de la ora 18. (Cristina Ştefan)

● Ediția a XII-a a Festivalului SoNoRo (27 octombrie – 13 noiembrie, desfășurată în București, Timișoara, Cluj și Brașov) va fi una de excepție, ne avertizează Răzvan Popovici, directorul executiv: „Imaginați-vă un amplu joc de-a v-ați ascunselea SoNoRo în oraș, un adevărat regal pentru public care va putea juca «hide & seek» prin buclele lui Gulliver, alături de lilipuți, va afla de ce unele concerte poartă nume neobișnuite precum «Haydn Sick» sau «Lost and Found» și va trebui să caute minotaurul în săli secrete de concert…“ 50 de artiști din 15 țări vor evolua pe scene, în cele mai inedite și insolite clădiri de patrimoniu. Amintim pe: Gilles Apap, Ruxandra Donose, Giovanni Sollima, Max Baillie, Philippe Graffin, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, Marc Bouchkov, Vladimir Mendelssohn, Justus Grimm, Henri Demarquette, Zoran Markovici, Storioni Trio și Kamerata Kronstadt, condusă de dirijorul Cristian Oroșanu. Vom reveni cu amănunte. (Ruxandra Mihăilă)

● În magazinele specializate, colecția DVD „Audrey Hepburn – The Ruby Collection“. La pachet, trei filme iconice ale legendaréi actrițe: Mic dejun la Tiffany, Sabrina și Vacanță la Roma. Pur și simplu, nu te mai saturi revăzîndu le… (Sever Voinescu)

● Duminică începe la Singapore Turneul Campioanelor la tenis. Competiția reunește cele mai bune opt jucătoare ale sezonului adică, seamănă cu o cafea superconcentrată, ca să nu zic cu o palincă dublu sau triplu rafinată. Simona Halep e, bineînțeles, printre competitoare. De salutat e prezența americanei Venus Williams, în vîrstă de 37 de ani, care reușește să țină sus steagul familiei, de cînd sora ei s-a retras pe motive de maternitate. În topul favoritelor, la casele de pariuri, Simona Halep și Karoline Pliskova sînt la egalitate pe locul al doilea, pe prima poziție fiind Garbine Muguruza. Un antrenor de tenis spunea că pariurile la fete sînt foarte riscante, jucătoarele avînd un grad înalt de imprevizibilitate. Vom vedea. Oricum, e un spectacol care nu trebuie ratat. (Andrei Manolescu)

Mai multe